Komatsu Forest introducerer fire nye modeller til skovning.

Nyt design, ny kabine med mulighed for affjedring, miljøvenlige Stage IV motorer, fjernbetjent centrallås, keyless start og mediahub. Det er hvad der venter i de fire nye skovningsmaskiner, som Komatsu Forest netop har lanceret.

De fire nye modeller hedder Komatsu Forest 901, 911, 931, og 951, og ud over de førnævnte forbedringer er de også opgraderet med et helt nyt hydraulik system med dobbelt kredsløb, som ifølge producenten aldrig er set før på markedet for skovningsmaskiner. Det samlede resultat er høj produktionskapacitet og lavt brændstofforbrug per kubikmeter Tømmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fokuseret på føreren og gjort alt for at maksimere produktionen fra enhver tænkelig vinkel på en bæredygtig måde, forklarer Anders Mogensen fra Helms TMT-Centret, som er importør af Komatsu Forest i Danmark.

Komatsu Forest 901 er i øvrigt målrettet udtynding, Komatsu Forest 911 er en all-round skover, Komatsu Forest 931 er afdriftsmaskinen, mens Komatsu Forest 951 ganske enkelt er den største og mest kraftfulde maskine i programmet.

Godt udsyn

Det oplyses, at der er blevet fokuseret meget på førerergonomi. Derudover er de nye maskiner bygget på det velafprøvede koncept med centralt placeret kran sammen med kabinen og en pendulophængt aksel, som sammen med kabinens tiltcylindrer giver stabilitet og førerkomfort.

Kabinen har desuden mere udsyn op- og nedad samt 360 graders kran/kabine-rotation og lavt lyd niveau.

Det fjernbetjente, nøglefri centrallåsesystem, som også kan styre oliefyret, hovedafbryderen og belysning, har en rækkevidde op til 300 meter. Kabinen har også en helt ny mediahub, der omfatter flere indgange til både USB og AUX-stik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere opgaver

Det nye hydraulisksystem kører med tre pumper, hvilket skal give et godt samspil mellem kranen, fældehovedet og transmissionen. Det betyder, at der altid er tilstrækkelig hydraulisk kraft til at udføre flere opgaver på samme tid. Det nye tre-pumpe system gør det således muligt for operatøren at have højt hydraulisk flow ved lave omdrejningstal, mens det seperate transmissionenskredsløb altid er til rådighed for at manøvrere maskinen.

Arbejdshydraulikken er opdelt i to hydrauliske kredsløb. Disse to hydraulikkredsløb kan betjenes hver for sig eller sammen - afhængigt af funktion og oliekrav. Resultatet er, at operatøren kan bruge flere kran- og fældehovedfunktioner sammen med maksimal hydraulisk kraft, for eksempel bevæge kranen, afgrene/save en stamme, og manøvrere maskinen.

Motorerne opfylder kravene i trin IV / Tier 4 Final. Komatsu Forrest oplyser, at kølesystemet har høj kølekapacitet, og komponenterne er dimensioneret til store luftmængder. Dette giver desuden også reduceret brændstofforbrug og lavere støjniveau.

Rent servicemæssigt oplyses det, at adgangen er enkel til blandt andet filtre og sikringer - og så er smørepunkterne centralt placerede.