Og det glæder i allerhøjeste grad direktør Ove Nordestgaard, Jyllands Park?Zoo, der købte en MAUKI skadedyrsbekæmper først på året.

- Nu er det jo sådan, at vi ikke just opdrætter muldvarpe her i vores zoologiske have, men de er her, og for os er det et skadedyr på lige fod med mosegrise, som skal udryddes!

Sådan siger direktøren for Jyllands Park Zoo i Haunstrup ved Herning, Ove Nordestgaard. Den jyske zoologiske have er netop åbnet med de mange dyr i storform efter vinterens dasen og, for nogles vedkommende, hi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyr står Ove Nordestgaards hjerte nær, og han mener, at også skadedyr bør behandles anstændigt, når de skal aflives.

- Det fik jeg at vide, at denne MAUKI kunne gøre, og da den samtidig har vist sig at være særdeles effektiv, må det siges at være en rigtig god investering. Vi foretog den første behandling med røg i frossen jord i januar, og straks efter kunne vi se, at der var tydelig nedgang i muldvarpenes aktivitet. Nu tre måneder senere kan jeg konstatere, at vi stadig ikke har set et nyt hold muldvarpe her i vores jord. Det er altså både effektivt og humant, og så er der lang tid mellem behandlingerne.

MAUKI arbejder med en Honda-motor og udstødningsgas tilsat lidt dieselolie. Når man har lokaliseret et gangsystem, sætter man en "hat" med udstødningsgas over hullet, og på få minutter har udstødningen fordelt sig til hele gangsystemet, hvorved muldvarpene først bedøves og senere aflives.

Nordestgaard har tidligere brugt både gift og fælder, men er helt gået over til MAUKI-løsningen på grund af den store tidsbesparelse og effektiviteten.