Der skal batterier til, når Tivolis arealer skal plejes, og derfor har man indgået et samarbejde med Husqvarna om støjsvage redskaber.

Når det kommer til plejen af en stor forlystelsespark som tivoli, er der mange flere hensyn at tage, end at det blot skal se pænt ud. Der kommer i omegnen af fire millioner besøgende hvert eneste år, og så kan det ikke hjælpe noget, at man starter op for en støjende plæneklipper. Derfor har Husqvarna Danmark og Tivoli netop indgået en sponsoraftale om batteridrevne havemaskiner.

- Tivolis have kræver megen pleje for at kunne opretholde den høje standard. Derfor er det nødvendigt for os at kunne arbejde, mens Tivoli er åben. Men vi ønsker jo ikke at genere Havens gæster med støjende og lugtende havemaskiner. Den bekymring er væk nu, hvor vi kan bruge Husqvarnas batteriprodukter. De støjer ikke, er lettere at arbejde med for vores gartnere, og så er de tilmed langt mere miljøvenlige end tilsvarende benzinprodukter, fortæller chefgartner for Tivoli, Tom Knudsen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også hotel og restauranter

Husqvarnas batteriprodukter betyder, at Tivolis gartnere kan arbejde med maskinerne uanset tidspunktet. Og det er vigtigt. For selv når Tivoli har lukket, skal gartnere stadig tage hensyn til restauranterne og Hotel Nimbs gæster.

- Det går jo ikke at gå rundt og støje og ose, mens hotelgæsterne forsøger at slappe af. Især har plænen foran Hotel Nimb udfordret os. Den skal stå grøn og frodig, men det larmer at slå græs. Det problem er nu løst med en robotplæneklipper. Husqvarna er markedsledende inden for robotplæneklippere, og vi fik allerede sidste år mulighed for at teste deres Automower - med stor succes. Så jeg har store forventninger til Tivolis samarbejde med Husqvarna, slutter Tom Knudsen.

Batteri skåner miljøet

Også Husqvarna er tilfredse med det nye samarbejde.

- Tivoli er en kvalitetsbevidst virksomhed, der vægter miljøet højt. Så vi ser det som et kvalitetsstempel af vores produkter, at Tivoli har valgt Husqvarnas produktportefølje til pleje af den smukke have. At Tivoli vælger batteriprodukter frem for de traditionelle benzindrevne maskiner bekræfter, at batteri kan det samme som benzin - og samtidig skåne miljøet, siger administrerende direktør for Husqvarna Danmark, Jakob B. Hansen om aftalen, der er den største af sin art for Husqvarna Danmark.

Tivolis gæster vil kunne opleve robotplæneklipperen i aktion og se gartnerne arbejde med Husqvarnas batteriprodukter, når Haven åbner den 1. april.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samarbejdsaftalen mellem Tivoli og Husqvarna gælder i tre år frem til og med 2017-sæsonen.