John Deere har introduceret et komplet sortiment af avancerede klippere.

Har man et godt øje til John Deere, og står man foran en udskiftning i maskinparken til golfbanen, så er det med at spidse ører.

John Deere har introduceret et komplet sortiment af avancerede fairwayklippere, trim- og områdeklippere samt roughklippere. Sortimentet er udviklet på omfattende feedback fra greenkeepere og andre professionelle inden for pleje af golfbaner og lignende plæneanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af fælles egenskaber på tværs af det nye A Model sortiment kan nævnes en helt ny TechControl skærm, LoadMatch som er hentet fra John Deere's kompakttraktorer, indvendige våde skivebremser og forbedrede førerplatforme.

Alt er skabt med det formål at give brugerne bedre kontrol med maskinerne, lettere oplæring samt den bedste klippekvalitet for denne klasse af klippere.

Ensartet finish

Alle A modeller er desuden udstyret med "OnCourse" teknologi, som på intelligent vis integrerer elektroniske betjeningselementer med klippernes mekaniske egenskaber for at opnå forbedret ydeevne, bedre fejlfinding, mere effektiv driftstid og større pålidelighed, produktivitet og førerkomfort.

TechControl skærmen, som er beskyttet med et password, giver banechefen, greenkeeperen eller andre relevante ansvarlige mulighed for hurtigt at indstille eller ændre klippe-, vende- og kørehastigheder. På den måde kan man reducere variationer i arbejdets udførelse fra skiftende førere og dermed opnå en mere ensartet finish af større kvalitet.

"On-board" visuelle fejlfindingsfunktioner og muligheden for at indstille tidspunkter for regelmæssige serviceeftersyn skal ligeledes bidrage til at maksimere den produktive driftstid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samme effekt

LoadMatch er en populær egenskab, som er hentet fra John Deere's kompakttraktorer. Funktionen sørger automatisk for at afpasse maskinens hastighed, så alle klippeled får tilført samme effekt, når der arbejdes under stor belastning. Dette bidrager også til at maksimere produktiviteten og fastholde en høj klippekvalitet.

Udover disse nøglesystemer på alle modellerne, er 7500A, 7700A og 8700A PrecisionCut samt den elektriske 7500AE Hybrid fairwayklipper udstyret med en forbedret førerplatform med indstigningstrin flere steder, så det altid er let at stige af og på klipperne både forfra og bagfra. Afpasningen af dækkene er også blevet forbedret, så man altid opnår et fint ensartet resultat over hele plænearealet.

Brændstofbesparelse

8000AE hybridklipperen er udstyret med 46 cm QA5 - Quick Adjust - klippeled, hvilket indsnævrer den overordnede klippebredde, så det attraktive klippemønster dannes med tættere "striber" med en endnu bedre klippekvalitet og med endnu færre potentielle lækagepunkter fra hydraulikken.

Modellens design med tre hjul giver bedre manøvredygtighed og hurtigere vendinger end traditionelle maskiner med fire hjul.

Derudover kan de nye elektriske A Model E-Cut Hybrid fairwayklippere indstilles til automatisk at arbejde med reducerede motoromdrejninger under klipningen. Det giver en brændstofbesparelse på op til 30 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye John Deere 7200A PrecisionCut, 7400A TerrainCut og 8800A TerrainCut trim- & områdeklippere og roughklippere har desuden mange af de samme egenskaber som de nye fairwayklippere. Både 7200A og 7400A er udstyret med en ny og større eHydro transmission og nydesignede hjulmotorer med henblik på forbedret trækkraft, specielt på bakkerne, mens 8800A er udstyret med en ny 4-cylindret motor på 55 hk, som yder over 27 procent mere.

Flere opdateringer for 2015

John Deere har desuden annonceret opdateringer på 2653B PrecisionCut trim- & områdeklipperen samt 2500B PrecisionCut og den elektriske 2500E Hybrid greenklipper for 2015.

Med henblik på at forbedre førerkomforten, specielt på lange arbejdsdage, har 2653B nu fået sædet placeret i en lavere stilling med mere benplads, mens en ny dobbeltvirkende styrecylinder gør det lettere for føreren at holde en helt lige klippebane.

Derudover er 2500B og 2500E modellerne nu udstyret med elektriske controllere, som giver forbedrede fejlfindingsfunktioner ved hjælp af Control Area Network eller CANbus systemet, som har været brugt siden 2009 på John Deere's elektriske E-Cut Hybrid fairwayklippere.