Den engelske maskinproducent, Bomford, skipper importørledet og opretter et forhandlernet, som får direkte kontakt til den engelske fabrik.

Bomford, der blandt andet producerer armklippere og den legendariske Dyna-Drive friktionsharve, vil tættere på de danske kunder. Derfor vælger producenten nu at springe importørledet over, og i fremtiden er det Svend Skov Olesen, der skal samle trådene og støtte det danske forhandlernet. Efter flere års ansættelse hos den nu tidligere importør, Helms TMT-Centret A/S, er han en velkendt Bomford-mand, og han glæder sig til sin nye rolle hos Bomford.

- Bruddet med Helms er helt udramatisk, og i en periode vil Helms også være med til at levere reservedele til kunderne. Bomford har været både glad og tilfredse med samarbejdet, og derfor bygges der også videre på det arbejde, som Helms har udført. Men frem for at blive serviceret af importøren, kommer supporten til forhandleren i fremtiden direkte fra fabrikken, siger Svend Skov Olesen, der er Territory Sales Manager for Skandinavien samt Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Større forhandlernet

Bomford er i gang med at opbygge et dansk forhandlernet bestående af ti til tolv forhandlere.

- Vi har aftaler med syv forhandlere og arbejder på at få de sidste aftaler på plads. Min opgave bliver at støtte forhandleren med både salg, service og reservedele. Den direkte kontakt til forhandlerne og kunderne betyder, at kommunikationsvejen er meget kort, og at eventuelle problemer hurtigt kan løses, uden at skulle en omvej over en importør, siger Svend Skov Olesen. Forhandlerne bliver lagerførende på de meste gængse reservedele, og får derudover adgang til reservedelslageret på fabrikken, hvorfra der kan levers reservedele fra dag til dag.

Stærk på armklippere

Bomford har produceret maskiner i over 100 år og producerer i dag en bred vifte af maskiner til landbruget og den grønne sektor. Topproduktet fra den engelske producent er serien af armklippere, der dækker hele spektret lige fra modeller til minnitraktorer og til den store Eagle, som kan arbejde på begge sider af traktoren og har en maksimal rækkevidde på otte meter, hvor den kan håndtere rotor- ellerslaglehoveder på op til 500 kg.

Bomford producerer stadig den legendariske Dyna-Drive friktionsharve. På Agritechnica 2015 præsenteres den i en opgraderet version med hydraulisk sammenfoldning og større arbejdsbredde. Produktprogrammet omfatter også rotor- og slagleklippere, strømaskiner og grenknusere.