Projektforslag efterspørges til grønne oaser i byerne.

De små grønne og blå oaser med legepladser og søer skal have mere plads i byerne. Det mener Friluftsrådet og Lokale og Anlægsfonden, som vil udvikle et nyt koncept for friluftsliv kaldet ByNaturrum. De efterspørger derfor projektforslag, der kan være med til at udvikle eksempler på ByNaturrum. 

- Vi har i stigende grad lyst til at være aktive udendørs og i naturlige omgivelser. Men de fleste af os bor i byområder. Derfor er det oplagt at udvikle et koncept, der tager fat på at skabe nye naturrum inde i selve byerne, så friluftsoplevelsen kan blive en daglig mulighed for byboerne, uden at det er noget, der skal planlægges lang tid i forvejen, siger direktør i Lokale og Anlægsfonden, Torben Frølich.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grønne oaser i byen

Tanken bag ByNaturrum er, at de skal være placeret så bolignært som muligt i større byer og være med til at give børn og unge en øget naturforståelse. ByNaturrummene skal tilpasses lokale forhold og derfor udvikles i samarbejde med kommuner, boligforeninger og frivillige foreninger.

- Friluftsliv er vigtigt for danskerne, og der er stort potentiale i byerne for at dyrke det. Nye indbydende faciliteter er med til at motivere byboere til at komme ud og opleve byens natur. Med ByNaturrum bliver byen åbnet op for friluftsliv på nye måder, og såvel organiserede som spontane aktiviteter får en base, lyder det fra Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet.

Eventuelle forslag skal indsendes inden den 1. juni.