Sidste forår ødelagde råger et stort område af Hernings golfbane, men i år vogtes banen af en duehøg.

De ansatte har flere gange i år måttet trække på smilebåndene, når golfspillere kommer og beretter, at de har set en stor duehøg ude på banen. Der er nemlig ikke tale om en rigtig fugl, men en drage, der fungerer som fugleskræmsel.

- Sidste forår var et område på 7.500 kvadratmeter helt ødelagt af råger. Vi har en rågekoloni lige i nærheden af banen, og de vender jorden, når de leder efter stankelbenslarver og gåsebillelarver, fortæller chefgreenkeeper Henrik Lau, Herning Golf Klub.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor anskaffede klubben duehøg-dragen, som sidder fast i en ti meter høj teleskopstang.

- Der skal næsten ingen vind til, så flyver dragen rundt. Og det har virket fra dag et - vi har slet ikke problemer med rågerne i år, siger han.

Vænner sig til truslen

Dragen må siges at være en nem måde at holde fuglene væk. Den skal dog flyttes ind i mellem.

- Rågerne er alligevel kloge nok. De vænner sig til den, hvis den bare står det samme sted, så den skal lige flyttes hver 14. dag, fortæller Henrik Lau, der har fået mange forespørgsler på det særlige fugleskræmsel.

- Vi har faktisk fået en henvendelse helt fra Aabenraa fra en, der gerne ville af med et måge-problem. Men den virker ikke mod måger. Men det er da sjovt, at fortællingen om vores duehøg-drage er nået helt til Sønderjylland, siger han.