Den amerikanske gigant har lidt lavere forventninger til 2014.

Der er glæde på direktionsgangen hos John Deere. Den amerikanske gigant kunne i forretningsåret 2013 konstatere en stor fremgang i indtjeningen. Forventningerne til 2014 er lidt lavere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forretningsåret, der for John Deere sluttede ved udgangen af oktober, viste en netto-indtjening på 3,5 milliarder dollars - mod 3,1 milliarder dollars i 2012. Også virksomhedens omsætning lå med 37,8 milliarder dollars også tydeligt højere end i fjor.

Dog ser giganten fremad mod et 2014, som man venter bliver lidt vanskeligere, da man går ud fra et lidt lavere salg af landbrugsmaskiner. John Deeres egen prognose for indtjeningen i 2014 er på 3,3 milliarder dollars.

John Deere topchef, Samuel R. Allen ser tilbage på et meget aktivt år:

- I løbet af året har John Deere lanceret et rekordhøjt antal nye produkter og samtidig etableret syv nye fabrikker i Brasilien, Rusland, Indien og Kina, siger Samuel R. Allen i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at salget af nye landbrugsmaskiner er let vigende, ikke mindst i USA og Canada. Og det er på den baggrund, at man har tonet forventningerne til 2014 en smule ned.