Danske myndigheder registrerede som altid mange regelbrud unders torsdagens aktion mod udenlandske og danske virksomheder.

Brud på arbejdsmiljølovgivningen, snyd med skat og moms samt virksomheder, som ikke er anmeldt korrekt.

Det er noget af det, der som altid blev afsløret, da Arbejdstilsynet, Skat og politiet torsdag gennemførte årets sjette landsdækkende aktion mod social dumping.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aktionen var især rettet mod udenlandske virksomheder inden for først og fremmest byggebranchen, men også inden for det grønne område som landbrug, skovbrug og gartneri, oplyser myndighederne, der dog besøgte flere danske (75) end udenlandske (45) virksomheder.

Problemer med RUT

Arbejdstilsynet gennemførte 97 kontrolbesøg og gav i alt 68 reaktioner. Af disse var 57 reaktioner for alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

Desuden var 11 udenlandske virksomheder ikke korrekt anmeldt i Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT). Arbejdstilsynet afklarer nu, om der er anledning til at give virksomhederne bøder.

- Aktionen bekræfter, at der stadig er mange udenlandske virksomheder, der har problemer med at følge reglerne på det danske arbejdsmarked, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet Karsten Bach Christensen og fortsætter:

- Vi er også denne gang stødt på udenlandske virksomheder, der ikke er anmeldt korrekt. Og så har vi set flere eksempler på arbejdsforhold, der var så farlige for de ansatte, at vi straks måtte gribe ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Følger op på sagerne

Skat kontrollerede 85 virksomheder ved aktionen og interviewede omkring 200 personer. Resultaterne viser problemer med momsbetaling, og Skat kigger også nærmere på en række sager om personskat og sort arbejde.

- Aktionen i går viser desværre, at der fortsat er problemer på feltet. Vi følger op på sagerne og konstaterer, at det er fornuftigt, de tre myndigheder fortsat gennemfører fælles kontrolaktioner på området, udtaler underdirektør i Skat, Lars Jepsen.

Politiet anholdt tre udlændinge, hvis identitet skal afklares, ligesom det skal undersøges, om de opholdt sig lovligt på den adresse, hvor de blev truffet.