Stemas præsenterer opgraderet Weidemann-serie med fuldt fleksibelt koncept, hvor kunden selv kan skræddersy maskinerne ud fra ønsker og behov.

Den populære Hoftrac-serie af kompakte, knækstyrede minilæssere fra tyske Weidemann er ændret til fremover at bestå af fire nye grundmodeller, som erstatter de hidtidige 13 forskellige modeller i 11'er og 12'er serien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye koncept betyder i realiteten, at kunden køber en grundmodel og derefter selv bestemmer, hvordan maskinen konfigureres med for eksempel lyspakke, akselstørrelse, dækstørrelse, gas-/gummi-affjedring, hydraulisk hurtigskift osv.

- Det er ikke mængden af modeller, der afgør, hvad der er den optimale problemløsning, men i stedet det individuelle udstyr til den relevante drift. Vi har konstateret, at kundernes behov gennem de senere år er blevet så differentierede, at vi har valgt denne fuldt fleksible løsning, fortæller salgschef Robert Kjærgaard, Stemas, der er importør af Weidemann i Danmark.

Minimal venderadius

Hoftrac 11'er og 12'er serien har et kompakt design, lavt tyngdepunkt og lille venderadius. Desuden er maskinen støjsvag. Det gør den utroligt velegnet til sikker og pålideligt arbejde i mindre rum.

- Kunden kan med det nye koncept sammensætte sin helt egen maskine med det særlige udstyr eller de features, den enkelte har brug for. Denne individualisering er mulig, fordi den moderne Weidemannfabrik i Korbach har et særdeles fleksibelt set-up, siger Robert Kjærgaard, som har store forventninger til konceptet.

De større modeller, de vandkølede 4-cylindrede 1260 og 1280, er populære i for eksempel boligforeninger, kirkegårde samt til mindre entreprenøropgaver i byggeriet, hvor trange forhold til læsse- og planeringsarbejde gør den meget velegnet. De mindste grundmodeller, Hoftrac 1140 og 1160 med en vandkølet 3-cylinderet dieselmotor, er især velegnede i blandt andet landbruget og stutterier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er der som før en LP-Hoftrac, 1240 CX35, med en ekstra lav højde.

Fortsat straks-levering

Stemas oplyser, at man stadig lagerfører de tidligere modeller hos Stemas' tre afdelinger i Hadsten, Vojens og Køge.

- Står man med en her-og-nu opgave - og kan man ikke vente på at få en af de ny individuelt opsatte maskiner hjem fra Tyskland - så kan vi sagtens løse kundens problem. Vi har nemlig hidtidige modeller på lager, klar til levering, fastslår Robert Kjærgaard.

Weidemann-koncernen blev grundlagt for godt 40 år siden af den legendariske Oscar Weidemann, som døde i februar måned i år. I dag er koncernen en vigtig enhed under Wacker Neuson.

Stemas har solgt Weidemann-produkter i Danmark og Norge gennem de seneste 15 år.