Miljøministeren varsler "Idéstorm" for friluftslivet. Gode idéer kan få op til 50.000 kroner til at blive ført ud i livet.

Har du en god idé til, hvordan danskere, turister og erhvervslivet kan få mere ud af vores friluftsliv? Så tag fat i musen - og send din idé til miljøminister Ida Auken. Hver måned får det bedste forslag, som opfylder tilskudskriterierne, op til 50.000 kroner.

Projektet hedder "Idéstorm" og er det næste skridt på vejen mod en national politik for friluftsliv i Danmark. Første skridt var en kæmpe workshop i Bella Center med over 350 ildsjæle. Resultatet blev otte pejlemærker, som friluftspolitikken skal sigte efter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er de otte punkter, man nu kan være med til at folde ud, så de hurtigt kan blive til virkelighed. Og håbet er, at forslagene kommer med helt nye bud på, hvad der skal til for at skabe arbejdspladser, vækst og velfærd.

Håber på hjælp fra borgerne

- Friluftslivet kan blive en af de motorer, vi kan bruge som lokomotiv for den grønne omstilling, vi har så hårdt brug for. Vi ved, at vores smukke natur skaber arbejdspladser, lige fra store wellness-hoteller til iskageboder, siger Ida Auken og fortsætter:

- Men hvad kan vi ellers finde på, der kan udnytte vores fantastiske natur til øget trivsel, flere arbejdspladser og nye oplevelser? Det håber jeg, at danskerne vil hjælpe med at komme med ideer til.

Hjemmesiden "Idéstorm" har åbent det næste halve år. Alle kan besøge siden og skrive et forslag.

Sideløbende med "Idéstorm" og udviklingen af friluftspolitikken har Ida Auken bedt Københavns Universitet om at kortlægge friluftslivets betydning for den danske samfundsøkonomi, så der kan blive skabt et mere præcist billede af friluftslivets værdi.