For tredje år i træk, er vintervedligeholdelsesudstyr i høj kurs på grund af hård vinter. På Demopark + Demogolf i Tyskland kan man se den nyeste teknologi på området.

Når veje, fortov og stier skal ryddes, er det ikke alene nødvendigt med knowhow og erfaring, der skal også noget godt udstyr til. Saltspredere, fejemaskiner og sneplove er blandt det udstyr der har været vigtigt de seneste år med hårde vintre. I juni vil Demopark + Demogolf, en udendørs messe i Tyskland, vise og demonstrere den seneste teknologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frank Bludau, der er leder af de grønne områder i Osnabrück Service-Betrieb, besøger gerne messen, der finder sted hvert andet år.

- Her får jeg især et samlet overblik over de maskiner, der er relevante for vores afdeling - fra bladstøvsugere til dækningsmaskiner, arbejdslifte, kompostkværne og motorsave helt frem til vintervedligeholdelsesmaskiner, siger Frank Blau.

Han mener, at trenden går imod at fjerne så meget is og sne som muligt med maskiner. I Osnabrück salter de kun særligt befærdede fortove og stier, for ikke at skade træer i og omkring Osnabrück. Saltet kan dog ikke undværes på vejene af sikkerhedsårsager.

Vådt salt på vejene

På vejene i Osnabrück bruger de en saltlage.

- Denne metode er allerede standard. Saltet sprayes på vejen med en saltlage. På denne måde klistrer saltet til isen med det samme. Desuden bliver den ikke blæst væk af trafikken. Den umiddelbare optøningseffekt dækker hele vejbanen, fortæller Frank Blau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og udviklingen af teknologien fortsætter inden for dette felt. I dag er multifunktionelle saltningsmaskiner i stand til både at spraye ren saltlage ud på vejen som en forebyggende foranstaltning, og sprede vådt vejsalt som en del af den normale vinterservice.

Yderligere besparelser opnås med specielle infrarøde måleinstrumenter, der måler temperaturen på vejoverfladen mens sand og -saltspredere kører og vurderer, hvor meget salt der skal spredes.

Demopark + Demogolf finder sted den 23. til 25. juni 2013 i Eiseach-Kindel Tyskland.