Amerikanske eksperter har føjet øje på et byrumsprojekt i København.

Byrumsprojektet Superkilen på Nørrebro, designet af BIG, Topotek1 og Superflex og indviet i sommeren 2012, vækker endnu en gang international opmærksomhed.

I kølvandet på den prestigefyldte Mies Van der Rohe nominering sidste år udnævner de amerikanske arkitekters sammenslutning AIA nu Superkliken som et af årets bedste bud på byrumsdesign. Juryen roser bl.a. byrummet for dets stærke æstetiske udtryk:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Projektet er ikke alene originalt, men også gennemført i sit udtryk. Et af de mest interessante aspekter er inddragelsen af lokalbefolkningen, hvor designerne med en åben og opfindsom metode har fået det maksimale ud af området med et begrænset budget, skriver juryen.

- Smæk for skillingen

Superkilen fremhæves endvidere i det amerikanske magasin Architects årlige temanummer i kategorien Play:

- Teamet bag Superkilen har gjort en indsats for at repræsentere enhver nationalitet i området gennem konkrete tiltag eller sjove påfund... man har fået smæk for skillingen for de $34 per kvadratmeter.

Superkilen er i forvejen nomineret af Design Museum i London i museets Designs of the Year 2013 konkurrence.

En bog om Superkilen er undervejs og forventes at udkomme hos det svenske forlag Arvinius i sommeren 2013. Bogen er finansieret af bygherrerne Realdania og Københavns Kommune, tegnestuen BIG, landskabsarkitekterne Topotek1 og kunsterne Superflex.