Motorcentrum har netop overdraget 11 fabriksnye kompakttraktorer til Silkeborg Kommune.

11 kompakttraktorer på rad og række og 11 forventningsfulde chauffører er ikke hverdagskost hos Motorcentrum A/S i Silkeborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor var det var en særlig oplevelse, da de tekniske servicemedarbejdere fik overdraget nøglerne til de maskiner, der de næste fem måneder skal være med til at holde pladserne rene og ryddede for blade og sne.

Maskinerne hører hjemme under Silkeborg Kommune, Teknisk Service, men bliver udstationeret på bl.a. skoler, plejehjem og institutioner og skal køres af de lokale pedeller og medarbejdere.

Leje frem for eje

Traktorerne er lejet for de fem vintermåneder og skal derefter retur til Motorcentrum, der ejer maskinerne.

- Det tør vi godt gå ind i, for det er fornuftige chauffører, der kender de områder, der skal holdes rene og ryddede for sne, siger Finn Nielsen fra Motorcentrum.

De 11 Iseki-kompakttraktorer er af typen TM 3265. Basistraktoren er importeret fra Japan, mens kabinen er fra den østrigske kabinespecialist Lugstein. Kosten er fra danske Nesbo og valseudlæggeren er fra Hydromann og ligeledes danskproduceret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traktorerne er samlet med kabiner, joystickstyring af hydraulik og øvrigt udstyr hos den danske importør HCP Danmark A/S.