Realdania inviterer virksomheder til et innovationsforløb med sigte på at udvikle nye produkter som opmagasinering og genbrug af regnvand. Produkterne skal ikke kun give svar på klimaudfordringen, men også skabe merværdi i form af grøn vækst og bedre bymiljøer

Baggrunden for Realdanias innovationsprojekt er de store udfordringer med og massive investeringer i klimatilpasninger, som Danmark og den øvrige verden står over for i de kommende årtier. Her skal projektets kommende innovationsprodukter bidrage til både løsning af aktuelle klimatilpasningsudfordringer og samtidig til væksten inden for de grønne erhverv i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidig er det ambitionen, at projektet sætter gang i grøn vækst, innovation og jobskabelse inden for klimatilpasningsfeltet med inddragelse af producenter og virksomheder, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania, i en pressemeddelelse.

I udviklingsfasen vil de enkelte innovationsprodukter blive testet i Skt. Kjelds Kvarteret på Østerbro i København, der er et af de bykvarterer i Danmark, hvor nedsivningen af regnvand er mest problematisk på grund af en kombination af meget høj bebyggelsestæthed og mange arealer i sten, beton og asfalt.

Projektet, som Realdania har afsat 60 millioner kroner til, vil omfatte særligt udvalgte innovationsprojekter vedrørende blandt andet til transport, opsamling, opmagasinering og genbrug af regnvand, herunder bud på redefinerede byrumsløsninger, udvikling af lodrette løsninger i form af eksempelvis grønne facader og vandtekniske udviklingsprojekter med for eksempel opbevaring og genanvendelse af vand til rekreative formål.