Øget trækkraft, en mere støjsvag kabine og et nyt kølesystem er blandt forbedringerne på den ny generation Titan-modeller til det professionelle segment

Arbejdspladsen er kommet i centrum på den opgraderede Titan, som svenske Stiga netop har sendt på markedet. For selvom maskinen til forveksling ligner den tidligere model, så er der en lang række praktiske ændringer, der både øger komfort, kapacitet og køreegenskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den dieseldrevne Titan findes i fire varianter - 540 D og 740 D er åbne modeller med stikkerhedsbøjle, mens 740 DC og 740 DCR er med kabine. Sidstnævnte har desuden fabriksmonteret aircondition og trafiklys.

Den ny generation af Stigas topmodel udmærker sig blandt andet ved at have lav vibration og en særdeles støjsvag kabine. Kabinen på den nye model er nemlig 100 procent gummiophængt, og dette tiltag har betydet, at det har været muligt at sænke støjen med markant. Desuden er klimaanlægget blevet forbedret, så komforten for føreren er endnu højere. Samtidig kan alle redskaber betjenes fra førersædet, der i sig selv er en ergonomisk arbejdsplads, hvor det er muligt at blive i sædet i mange timer uden ubehag.

- Titan-modellen er forbedret på en lang række områder, der alt i alt gør det lettere at arbejde med maskinen. Den er blevet lettere at gå til i forbindelse med service og tilkobling af redskaber, og den generelle komfort er øget væsentligt, forklarer distriktschef Ulrick Havndrup fra GGP Denmark A/S, virksomehden der bl.a. står for salget af Stiga i Danmark.

Lettere serviceadgang

Et optimeret kølesystem forhindrer øgede temperaturer under varme vejrforhold. Den ny Titan kan klare at arbejde i temperaturer på op til 50 grader. Og så er der lettere adgang til blandt andet luftfilter, elektriske komponenter og hydrauliske udtag - i det hele taget er det nu væsentligt lettere at servicerer maskinen.

Titan 740 er en fuldvoksen maskine med stor kapacitet og hydraulisk transmission som retter sig mod det professionelle marked. Kunderne er for eksempel kommuner, boligselskaber, kirker, anlægsgartnere campingpladser og så videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Takket være Titans kapacitet og brede tilbehørssortiment kan den arbejde dag ud og dag ind - hele året. Klippeaggregater kan udskiftes med for eksempel transportskovl, sandspreder, kost, sneplov eller sneslynge. Der er masser af muligheder. Og udskiftning af redskaber foregår let uden brug af værktøj, fortæller Ulrick Havndrup.

Et godt kompromis

Titan har permanent hydraulisk firehjulstræk og har i denne udgave fået et harmoniseret hydrauliksystem med lavere olietryk.

- Især på skrånende og glat underlag kommer firehjulstrækket til sin ret. Den hydrauliske knækstyring betyder samtidig, at man selv under trange forhold med lette manøvrer kan opnå rigtig gode klipperesultater, siger han.

Distriktschefen forklarer, at rigtig mange af de forbedringer, som på forhånd var ønsket fra dansk side, er blevet implementeret på den nye model.

- Den nye Titan er kompromisløs. Den skal kunne arbejde under mange forskellige forhold, for eksempel i særdeles høje temperaturer i Sydeuropa men også levere et perfekt snerydningsresultat i det kolde nordlige Sverige. Med den nye generation af Titan lancerer vi en stærk og kompromisløs maskine, fastslår Ulrick Havndrup.