Anlægsgartnerfirmaet Nygaard blev budt velkommen til Randers med nye John Deere-maskiner og service-grej til at måle blodtryk

Anlægsgartnerfirmaet Nygaard havde prøvet det før, da seneste bastion blev en realitet på Messingvej i Randers. Men firmaet har aldrig tidligere prøvet at blive modtaget i en ny by med måling af blodtrykket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Nygaard rykkede ind i Randers, rykkede Ole Mathisen MaskinCenter i Hornslet frem med to nye John Deere-klippere til de opgaver, der har bragt Nygaard til den kronjyske hovedstad.

Med i servicepakken til den nye John Deere WAM - Wide Area Mower - og Zero Turn-maskinen John Deere 997 var et måleinstrument, der ikke lignede standarden til hverken olie- eller lufttryk.

- Det var en blodtryksmåler. Der fulgte et pænt brev med. Og jeg undrede mig ærlig talt ikke særlig meget. For jeg véd, hvad Ole Mathiesen selv har været igennem. Og vi har kendt ham i mange år, siger Martin Bertelsen, der er daglig leder af den nye Nygaard-afdeling i Randers.

- Jeg synes, at det er en rigtig god idé. Mellem 750.000 og 800.000 danskere har for højt blodtryk. Hver dag får 35-40 personer i Danmark en hjerneblødning eller en blodprop i hjernen. Ole Mathiesen var selv en af dem. Nu vil han så være med til at hjælpe andre til at undgå det samme. Det fortjener stor respekt. Og vores blodtryksmåler kom naturligvis i funktion straks, fortæller Martin Bertelsen.

Det kunne være undgået

Det var i efteråret 2011, Ole Mathiesen mærkede et lille smæld i baghovedet. Ikke noget særligt, mente han. Hans hustru, Lotte Mathiesen, mente noget helt andet, da hun så ham. Hun trykkede resolut 112.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ole Mathiesen havde fået en hjerneblødning, som han i dag mener, at han kunne have undgået. Og dermed også undgået sygehus og måneders genoptræning på Hammel Neurocenter.

- Jeg har stadig nogle mén. Men jeg er taknemmelig for, at det ikke gik langt værre. Mit blodtryk var 235 over 180 den dag, jeg væltede. Og jeg anede det ikke. Hvis jeg havde fået målt blodtrykket, kunne min læge have givet mig medicin til at nedsætte blodtrykket, konstaterer Ole Mathiesen.

Derfor fik John Deere-manden den tanke, at der skulle en blodtryksmåler med i service-pakken, når han leverede nye maskiner.

- En maskine skal tjekkes og serviceres for at fungere optimalt. Det skal føreren altså også, siger Ole Mathiesen.

17 parker i Randers

Nygaard besluttede at etablere afdelingen i Randers helt efter det sædvanlige Nygaard-koncept.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når vi starter en ny afdeling, finder vi først kunderne. I Randers sikrede vi grundlaget med en stor entreprise for Randers Kommune. Vi vandt det offentlige udbud på at passe 17 byparker i Randers. Derfor flyttede vi simpelthen vores afdeling i Hinnerup til Randers. Her har vi nu 19 rigtig dygtige medarbejdere, hvoraf syv er fulgt med fra Randers Kommune, fortæller direktør Peter Porup hos Nygaard.

Randers-afdelingen tager sig også af jobs for mange private erhvervsvirksomheder fra centrum af Aarhus og til lige syd for Hobro, hvor Nygaards afdeling i Aalborg tager over. Nygaard er landsdækkende med afdelinger i Farum, Odense, Kolding, Vejle, Horsens, Aalborg og altså Randers, foruden hovedkvarteret i Hasselager.

- Vi satser på et miks af offentlige og private virksomheder. Og foruden pleje og vedligeholdelse af grønne områder, klarer vi også nyanlæg, vinterberedskab, fejeopgaver og ejendomsservice, fortæller direktør Peter Porup.