53 udstillere satte ny rekord for Grøn Fagmesse

Vejrguderne har rødder i Nordjylland - sådan ikke så langt fra Jammerbugten. Det er måske ganske nyt. Men ikke desto mindre end kendsgerning, som det er ganske nemt at levere bevis for: Hver gang, der kaldes til Grøn Fagmesse på Sandmoseskolen uden for Brovst, kan vejrguderne rase over det øvrige af nationen. Men Sandmose-folkene går gelinde fri den ene gang efter den anden.

Således også på dette års Grøn Fagmesse, hvor meldinger fra andre dele af Dannevang fortalte om øsregn og måske udsigt til decideret skybrud. De 53 udstillere på Grøn Fagmesse 2011 kunne så samtidig gå rundt og hygge sig med deres forskellige produkter, 650 besøgende, pølser på grillen og sol fra oven. Da udstillingen lukkede klokken 15, faldt de første regndråber så. Da udstillerne havde pakket sammen og begyndte at rulle hjemover, kom regnen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også godt vejr i 2012

- Jo, vi har nok nogle kontakter i orden. Det er jo ikke første gang, vi er i den situation, konstaterer Annie Sønderby fra Grøn Fagmesse. Samtidig varsler hun, at Sandmoseskolen satser på også at have vejrforholdene på plads torsdag i uge 24 næste år. For traditioner er til for at blive holdt. Derfor er der naturligvis allerede prentet "Grøn Fagmesse" i de nordjyske kalendere også for 2012.

- Vi havde nok cirka 100 gæster færre end forrige år. Det kan der være mange årsager til. Nogle fortalte om, at der manglede en del greenkeepere, fordi de manglede en klippe-dag på grund af pinsen. Derfor klippede de fairways og green i stedet for at tage på Grøn Fagmesse. Og så kunne vi se, at nogle kommuner nøjedes med at sende funktionschefer og ikke så mange menige medarbejdere som tidligere. Vi håber så, at de kommer med næste år, siger Annie Sønderby.

Det var syvende gang, Sandmoseskolen arrangerede den grønne messe for fagfolk. Og stadig flere udstillere vil tilsyneladende være med, når det går løs i Brovst. De 53 i år var faktisk en kraftig stigning i forhold til 2010-udgaven, da 34 virksomheder rykkede ind for at præsentere sig selv og deres produkter.