Lyt til artiklen:

Liftudlejer: Intet nyt er godt nyt

00:00
Hastighed: ???x
04:13

Liftudlejer har intet hørt til Danmarks største saxlift på el. For Poul Steiness er intet nyt godt nyt.

De fleste vil nok blive en anelse urolige, hvis de anskaffer Danmarks største el-drevne saxlift, lejer den ud og efterfølgende intet hører til den. Men ikke Poul Steiness. Intet nyt er godt nyt, og når lejeren af maskinen ikke giver lyd, er det fordi liften kører som den skal.

- Når vi ikke hører noget, er det godt. Hverken maskinerne eller kunderne skal sige noget. Maskinerne - fordi de kører på el og dermed er både støjsvage, emissionsfri og lugtfri. Kunderne - fordi liftene kører problemfrit, siger Poul Steiness hos udlejningsvirksomheden Steiness Liftcenter i Taastrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har anskaffet Danmarks første eksemplar af den største saxlift på el i det ellers omfattende lift-program hos Scantruck A/S.

Liften er tysk og kommer fra PB Platforms, som er en af blot tre producenter i verden, der laver de helt store mandskabslifte.

PB Platforms er Tysklands førende producent af kompakte arbejdsplatforme og byder blandt andet på den PB S275-24ES, som nu kan sende Steiness' kunder op i en arbejdshøjde på hele 27,25 meter.

Lejer ud til udlejere

Steiness Liftcenter har specialiseret sig i udlejning til andre udlejningsfirmaer, som så forsyner brugerne af materiellet. Såkaldt re-rent eller engros liftudlejning. Her er Taastrup-firmaet førende på markedet. Foruden det store sortiment af alle typer lifte, står der også blandt andet teleskoplæssere, truck og løfteudstyr samt stilladser på udlejningslisten.

Allerede inden den nye 27 meter el-lift ankom, havde Steiness Liftcenter to andre elektriske maskiner fra PB Platforms. Nemlig en lift med arbejdshøjde op til 17 meter og en der flytter mandskab og materiel 22,5 meter op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye PB S275-24ES er i en klasse for sig selv. Foruden løftehøjde på 27,25 meter, giver den mulighed for at indrettet en mindre dagligstue oppe i højden. Platformen har en max-størrelse på 8,40 x 2,40 meter - lidt godt 20 kvadratmeter. Løftekapaciteten er 900 kg.

60 procent er elektrisk

- Vi har haft el-drevne lifte i ganske mange år, og omkring 60 procent af vores liftflåde er elektrisk. Men de senere år er også de store lifte kommet med som el-modeller, og de er ikke længere forbeholdt opgaver inden døre. Det er nyt, at vi nu også har de helt store og tunge maskiner, som problemfrit kører også ude og i øvrigt har firehjulstræk og er terrængående, fortæller Poul Steiness.

Indtil videre har Steiness Liftcenters nye topmodel blandt saxliftene været lejet ud til et par nybyggerier. Derimod har den ikke været ret meget på adressen i Taastrup. Den har været udlejet fra første dag, Scantrucks Henrik Johansen leverede den hos Steiness. Siden har den ikke været hjemme.

- Jeg regner helt sikkert med, at vi skal have flere PB-lifte i den store størrelse. Vi er hele tiden i markedet for nyt materiel, der efterspørges af de udlejere, som vi lejer ud til. For os gælder det primært om at gøre opmærksom på, at mulighederne findes, og at vi har materiellet. Vi er jo ude i tredje led, og det kan godt være lidt tungt at komme igennem, siger Poul Steiness.

Også Manitou

Foruden de store lifte fra PB Platforms, har Steiness Liftcenter også fået leveret Manitou-lifte fra Scantruck, som er importør og forhandler af begge mærker. Blandt dem den elektriske Manitou 200ATJe bomlift med arbejdshøjde på 20 meter og med kapacitet til 230 kg i kurven. Det er 200ATJe-liften, der også lyder navnet Oxygen, og er blevet betegnet som fremtidens lift. Foruden er naturligvis helt fri for emission og er i øvrigt terrængående.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af de markante maskiner har Steiness Liftcenter også forsynet sig med en Manitou Man'Go 12 til udlejningsflåden. En ganske kompakt 12 meter bomlift, som er med på enhver type terræn. Maskinen vejer blot fire tons og er 1,8 meter bred og to meter høj. Man'Go tæller dog ikke med i el-beholdningen, da der er tale om dieseldrevet lift, men med Stage V-status. Dermed lever den op til de nyeste miljøkrav.