CompactTilt er kommet med to nye tilt-produkter i år, som blandt andet vinder på lav vægt.

Virksomheden CompactTilt fra Nørre Åby på Vestfyn har specialiseret sig i udvikling af tiltprodukter til maskiner under 10 tons, og alene i 2021 er der kommet to nye produkter på markedet.

- Vi har begge de nye produkter med på messen -Tiltrotator CTR2 (til 1-2T maskiner) og CTR10 (6-10T maskiner), siger medindehaver Maria Gade fra CompactTilt til Grøn Teknik, da vi møder hende på E&H.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge produkter er ifølge producenten de mindste i deres klasse, og de kan tilbydes med stort styresystem. Maria Gade fortæller videre, at den næste størrelse - CTR6 tiltrotator til 3-6T maskiner - bliver lanceret til foråret. Det er især lav vægt, ingen cylindre og smal produktbredde, der kendetegner produkterne og gør dem til de mest kompakte i deres klasse.

Virksomhedens vision er at skabe dansk fremstillede kvalitets tilt og tiltrotatorer. Alle konstruktions- og udviklings-beslutninger bliver foretaget ud fra optimering af produktets kompakte design, smalle bredde, lave vægt og maximale tiltvinkel.

- Vi udvikler vores produkter i samarbejde med de maskinførende. Det gør vi, fordi det er vigtigt for os at inddrage alle aspekter i, hvad der skaber et godt og tilt- og tiltrotator-produkt. Vi ved ikke altid, hvem der kører med vores produkter, og derfor har det været fedt for os at møde endnu flere af vores slutbrugere her på messen. Al feedback tager vi med retur til fabrikken, hvor vi deler det med vores team og anvender det i vores produktudvikling, siger hun.

380Invent, som er virksomheden bag Compacttilt, har netop opnået Europæisk patent for produktets teknologi.

- Vi er glade for anerkendelsen af at nå igennem nåleøjet. Det sikrer, at vi som mindre virksomhed har rettighederne på vores egen udvikling og teknologi i en branche præget af store koncerner, der operer på verdensmarkedet, siger Maria Gade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De seneste år er medarbejderstyrken på den fynske virksomhed vokset til 22 medarbejdere, der alle arbejder på fabrikken i Nørre Åby med udvikling og produktion af CompactTilt's produkter.