sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

En schweizerkniv af de helt store

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Entreprenør Carsten Borød er ikke i tvivl om, at traktoren er uundværlig i hans arbejde, og for ham er traktoren en schweizerkniv, som giver uanede muligheder i én enkelt maskine

- Jeg valgte at få monteret kran på min nye traktor, fordi vi tit skal køre træ ud og lave entreprenørarbejde. Vi har fået monteret en grab bagp å traktoren for at kunne grabbe jord op i vognen, som vi ofte har behov for, fortæller Carsten Borød, som har entreprenørfirmaet Borød Entreprise, der har investeret i en Valtra, der nærmest fungerer som en schweizerkniv - dog en af de helt store af slagsen.

- "Før benyttede vi os af lastbiler, som vi lejede til at udføre oprydningsarbejdet. Men nu kan vi klare det selv med kranen på traktoren. Dermed sparer vi udgifter til at leje lastbil og vognmand. En stor del af det positive ved at have en traktor med kran er, at man kan udføre arbejdet, når man har lyst, fortæller Carsten Borød.

Traktorens egenskaber giver entreprenøren mulighed for at bruge samme maskine til flere forskellige opgaver på grund af maskinens egenskaber. Det sparer både plads og omkostninger. Det er blandt andet bevist, at brændstofforbruget er op til 50 procent lavere end ved andre maskiner til lignende opgaver.

Kan dreje førersædet 180 grader

Carsten Borød bruger sin Valtra til at køre med flis, grus og jord. Han har desuden monteret en vogn bagpå med en stor container. Når entreprenøren skal rydde op, grabber han selv op i vognen, og dermed klarer han oprydningen uden at skulle leje lastbil og vognmand.

rich-media-1
En vogn med container spændt for virksomhedens Valtra er med til at spare omkostninger i det daglige.

- Det mest positive er, at det er meget fleksibelt. Traktoren kan alle de ting, som vi skal bruge den til. Med vores type arbejde har vi mange forskellige småting, som vi kan bruge traktoren til - udover det store arbejde, vi også anvender den til. Der kommer traktoren og udstyret virkelig til sin ret. Derfor er det fleksibiliteten, jeg er mest glad for, siger Carsten Borød, som også nævner, at en traktor er nem og manøvredygtig.

- Man kan dreje sædet 180 grader rundt, hvor man også sidder med rat og pedaler. Derudover er der et praktisk glastag, så man kan kigge op til kranen, når man laver noget højt oppe.