Lyt til artiklen:

Ørsteds Haver vandt Renoverprisen 2021

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Den grimme ælling transformerede sig til den smukkeste svane - og derfor løb Ørsteds Haver med prisen.

Renoveringen af Ørsteds Haver vandt torsdag aften Renoverprisen 2021 og en check på 100.000 kr. Ejendommen fra 1968 var tidligere kendt som kommunens grimmeste bygning, men nu er det endt med prisen for Danmarks bedste renovering.

Det stod klart torsdag aften, hvor projektet tog flest stemmer blandt de seks finalister, der var tilbage i feltet. I første omgang var 128 projekter indstillet til prisen, der siden af et dommerpanel blev skåret ned til seks. Herefter stemte et valgkollegie bestående af 70 personer fra branchen Ørsteds Haver helt øverst op på vinderpodiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sjældent har vi set så stærke projekter, der alle kunne have vundet prisen. Men Ørsteds Haver er helt sikkert en fortjent vinder.

Karen Mosbech, Nomineringsudvalget

I renoveringen er facaden og altangangene gentænkt i en klimaskærm, der ikke kun giver adgang til lejlighederne, men også har skabt vertikale haver, der lægger op til uformelle møder mellem naboerne.

Med renoveringen har ejendommen fået et radikalt anderledes udseende, der både højner det arkitektoniske udtryk, mindsker klimaftrykket og skaber glæde blandt beboerne.

Formanden for Renoverprisens nomineringsudvalg, Karen Mosbech, understreger, at Ørsteds Haver har været oppe imod et felt af meget fine og stærke kandidater.

- Sjældent har vi set så stærke projekter, der alle kunne have vundet prisen. Men Ørsteds Haver er helt sikkert en fortjent vinder. Projektet er et rigtig spændende eksempel på, hvordan man ved at renovere en facade faktisk kan ændre en hel bygnings værdi, sagde hun ved prisoverrækkelsen torsdag aften og understregede, at mange kan lade sig inspirere af renoveringen:

- Holdet bag renoveringen har brugt ét enkelt hovedgreb - nemlig at renovere facaden - og det er der noget meget værdiskabende over. Så der ligger en enorm eksempelværdi i renoveringen, fordi der findes mange lignende bygninger rundt omkring i Danmark, sagde Karen Mosbech.