Lyt til artiklen:

Stenhugger overtager samarbejdspartner

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Danske Stenhuggerier beskæftiger ca. 175 medarbejdere i Nørre Snede. Nu er der udsigt til endnu flere ansatte.

Den 1. september 2021 overtager Danske Stenhuggerier samarbejdspartneren Zurface's medarbejdere og produktionsfaciliteter i Nørre Snede. Zurface har i mange år fungeret som underleverandør af natursten til Danske Stenhuggerier.

Virksomheden arbejder målrettet på at øge den danske produktionskapacitet, så leveringssikkerheden til organisationens mere end 70 danske forretninger, samt afdelinger i Norge og Tyskland kan garanteres ud i fremtiden. Aftalen medfører endvidere, at Danske Stenhuggerier vil komme til at producere og levere naturstensprodukter som leverandør til Zurface, der betjener kunder indenfor områderne interiør, belægning og facader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Opkøbene sker som konsekvens af vores nationale og internationale vækststrategi. Tilsvarende erhvervede vi sidste år virksomheden Gudnason Granit i Give, der ligeledes fremstiller granitprodukter, siger indehaver og administrerende direktør Carsten N. Christensen i en pressemeddelelse. Han tilføjer, at opkøbet giver en effektiv synergi i produktionen og får den nødvendige volumen til at kunne investere i ny produktionsteknologi.

rich-media-2
Der bliver efter overtagelsen brug for flere hænder til den voksende produktion. Pressefoto: Lars Møller.

- Den kan sikre vores konkurrencedygtighed. I den forbindelse vil vi komme til at efterspørge yderligere personale til produktionen på begge lokationer. Der bliver brug for flere hænder til den voksende produktion, siger han.

Virksomheden beskæftiger både faglærte stenhuggere og personale med en lang række af andre håndværksmæssige kompetencer bag sig og for tiden efterspørges såvel lærlinge som timeansatte i Nørre Snede og i Give.