Lyt til artiklen:

Aarhus' nye park samler mennesker og regnvand

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Nu klippes det røde bånd for parken ved MarselisborgCentret og markerer åbningen af Aarhus' nye grønne bypark, der både inviterer til fællesskab og aktiviteter, og som kan opsamle de store regnmængder i området.

Når parken ved MarselisborgCentret indvies den 3. september, så er parken den første af sin slags og et bevis på, at innovativ byudvikling, rehabilitering og en helstøbt klimatilpasningsindsats kan rummes i én og samme løsning.

Forskellige behov forenes

MarselisborgCentret manglede et sted til udendørs rehabiliteringsaktiviteter for centrets brugere. Samtidig var der fra byens side ytret et behov for en helstøbt klimatilpasningsindsats i området. To ting som man ønskede at kombinere med et mål om også at øge den sociale inklusion i byen. Man havde et ønske om, at området skulle være indbydende og åbent hele året og døgnet rundt, og det skulle bestå af både åbne og overdækkede arealer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Parken opfylder vores mangeårige drøm om at skabe et grønt og levende byrum, der kobler mennesker og sundhed med natur og holdbare klimaløsninger. Nu står vi med en park, der nærmest kan det hele til glæde for rigtig mange: Fra brugerne af de små byhaver, motionisterne på stierne, dem der nyder solen eller en god koncert på plænen, til de mange brugere af MarselisborgCentret, som nu kan anvende parkens faciliteter til udendørs rehabiliteringsaktiviteter, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S).

Parken udgør en helt unik kombination af rehabilitering og klimatilpasning, og det færdige projekt fremstår som et udstillingsvindue, som forhåbentlig er til inspiration for andre.

Projektet er et samarbejde mellem MarselisborgCentret, Region Midtjylland, Aarhus Kommune, Aarhus Vand, A.P. Møller Fonden og Realdania. Projektet havde en samlet budgetramme på 45 millioner kroner.

- Gode byrum får større betydning i takt med, at vi bliver flere og flere i byerne. Parken ved MarselisborgCentret er et flot eksempel på, hvordan mange forskellige behov til et nyskabende byrum kan forenes på nye, spændende måder. Og samtidig opfylde en klimatilpasningsfunktion, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania.