Lyt til artiklen:

Hårfin afgørelse ved DM for elever

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Landets bedste anlægsgartnerelever og brolæggerelever blev kåret på Have & Landskab, hvor også Arbejdsmiljøprisen blev uddelt.

Der var bogstaveligt talt kamp til stregen, da vinderne af både DM for anlægsgartnerelever og DM for brolæggerelev blev afgjort på Have & Landskab.

Nu kan anlægsgartnereleverne Lasse Kjeldstrøm (fra praktikvirksomheden Lillevang) og Steffen Ryberg (fra praktikvirksomheden Anlægsgartner Allan Larsen) fra Kold College kalde sig Danmarksmestre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det samme er tilfældet for brolæggereleverne Rasmus Nørgaard Andersen (frapraktikvirksomheden JA brolægning) og Theis Lauersen (fra praktikvirksomheden Sven Erik Lind A/S) fra Learnmark Horsens.

rich-media-2
Brolæggereleverne Theis Lauersen og Rasmus Nørgaard Andersen, begge fra Learnmark Horsens, slog Skillsmestrene fra 2020 - Lasse Holmqvist og Martin Kamper Rysgaard - og kan nu kalde sig Danmarks bedste brolæggerelever. Pressefoto.

Men der var brug for målfoto for at finde sejrherrerne, fortæller uddannelseskonsulent John Hvass fra Byggeriets Uddannelser, der både var med i dommerkomitéen for brolæggerkonkurrencen og med i den praktiske afvikling over de tre udstillingsdage.

- Vi dommere måtte finde en rotorlaser for at få så nøjagtige mål som muligt, for de lå vanvittigt tæt. Men oplevelsen har været fantastisk, og det er jo et helt andet setup end på Skills, siger han.

Hver vinder modtog foruden hæderen et rejsegavekort på 2.500 kr. sponsoreret af Semitech - et gavekort som evt. kan bruges på rejsen til VM i Skills, som DM-sejren også kvalificerer til.

Arbejdsmiljøprisen uddelt

Som noget nyt blev anlægsgartnereleverne også vurderet på, hvor sikkerhedsmæssigt korrekt de arbejdede, og vinderne løb Arbejdsmiljøprisen og et gavekort på 3.000 kr. hver til indkøb af sikkerhedstøj mv. hos sponsorerne Bacher.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hæderen og gavekortene gik til Emil Baunegaard Petersen (fra praktikvirksomheden Greenwork ApS) og Tobias Lindgren Skrydstrup (fra praktikvirksomheden Den Unge Gartner A/S).

rich-media-4
Emil Baunegaard Petersen (tv) og Tobias Lindgren Skrydstrup - begge fra Vilvorde - vandt Arbejdsmiljøprisen. Pressefoto.