Lyt til artiklen:

Budolfi Plads i Aalborg nomineret til EU-pris

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Budolfi Plads i Aalborg er udvalgt til at repræsentere Danmark i den internationale konkurrence Green Cities Award 2021.

Adgang til bynær natur er i høj grad blevet afgørende for, om borgerne finder en by attraktiv at bo i. Med det for øje besluttede man at skabe en grøn, klimasikret oase midt i det pulserende, aalborgensiske byliv. Biltrafikken på Budolfi Plads er udskiftet med snoede stier, frodig beplantning og farverigt lysdesign, og den indsats kan nu vise sig at kaste en pris af sig.

Pladsen er nemlig nomineret til Green Cities Award 2021, som er en del af EU-kampagnen "More Green Cities for Europe." Hvert år tildeles prisen til et anlægsprojekt, som i særlig høj grad udnytter det grønne til at skabe merværdi for det urbane liv og borgernes trivsel. Derudover skal projektet understøtte et eller flere af fem udvalgte temaer - klima, biodiversitet, social sammenhængskraft, trivsel og økonomi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Behov for natur i byen

En af flere udførende entreprenører på projektet på Budolfi Plads er OKNygaard, som i flere år har arbejdet for at skabe større fokus på, hvor stor en betydning grønne byrum og udearealer har for fremtidens byliv.

- Grønne byrum og udearealer skaber værdifulde grønne åndehuller i byerne. Selvom man har valgt at bo i byen, så har de fleste behov for at komme ud og færdes i naturen. Det stiller krav om mere bynær natur. Med urban greening integreres det grønne i bymiljøet fremfor at holde by og natur særskilt, som det ofte ses i de større byer, hvor det grønne er begrænset til parker. Små grønne oaser som Budolfi Plads binder byen sammen og skaber en social sammenhængskraft blandt borgere og besøgende, som ikke er til at tage fejl af, siger Ole Kjærgaard, der er administrerende direktør for OKNygaard.

Budolfi Plads konkurrerer med pladser i 12 andre EU-lande, som alle skal vurderes af en international jury, der skal afgive deres stemme på det vindende projekt den 6. oktober 2021.