Lyt til artiklen:

5000 kvadratmeter havneareal i fuldt flor

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Som en del af Aarhus Havns bæredygtighedsstrategi er braklæggende rabatter blevet omdannet til vild blomstereng til fordel for biodiversiteten.

Der er knald på farverne, når man passerer rabatterne på Aarhus Havn. De er nemlig blevet omdannet til vild blomstereng som en del af Aarhus Havns bæredygtighedsstrategi. Samtidig har virksomheden et ønske om at arbejde med havnens æstetiske udtryk.

- Med en- og flerårige blomster, der har høj nektarproduktion, har vi skabt bedre forhold for insekterne og dermed for fuglelivet, og samtidig har vi opnået et havneområde, der tager sig pænere ud til glæde for de mange mennesker, der har deres daglige arbejde her. Det gælder også de mange passagerer, der i løbet af foråret og sommeren tager med Molslinjen til og fra Aarhus havn, siger driftsdirektør Anne Zachariassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den øgede biodiversitet på Aarhus havn bidrager desuden til Aarhus Kommunes bestræbelser efter at blive "Danmarks vildeste kommune," som er et projekt under Miljøministeriet. Her dyster alle landets kommuner frem til 2022 om at blive den vildeste kommune i landet.

Projektet har dog endnu et formål, idet Aarhus Havn i nær fremtid skal udvide havnen med helt nye områder. Den viden, man aktuelt opnår, om hvad der kan gro og vokse i et havnemiljø, vil man anvende der, fortæller Anne Zachariassen.

- Jeg er overbevist om, at fremtidens havne får et andet udtryk end de havne, vi kender i dag. Hos Aarhus Havn arbejder vi med FN's verdensmål SDG 11, der handler om bæredygtige byer og lokalsamfund. Vi bestræber os på at indtænke nye tiltag på havnen i det mål, siger Anne Zachariassen.