NCC og Bygningsstyrelsen har underskrevet en betinget kontrakt om at bygge et nyt, statsligt kontorknudepunkt i Odense for Bygningsstyrelsen. Det nye kontorhus skal bygges i træ.

Bygningsstyrelsen og NCC har nu underskrevet kontrakten på det nye kontorbyggeri af træ i Odense. Byggeriet skyder seks etager op og bliver på samlet 30.000 kvadratmeter.

Ud over krav til funktionalitet og fleksibilitet var et væsentligt krav til projektet i udbudsmaterialet, at de bærende konstruktioner skal opføres i træ.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at vælge en konstruktion med træ er Bygningsstyrelsen med til at flytte branchen, så det bliver mere naturligt at tænke på træ som et alternativ til de mere traditionelle byggematerialer som stål og beton, siger Palle Bjerre Rasmussen.

Opgaven blev blandt andet vundet på en arkitektur, der tilgodeser visionerne for området og inviterer både medarbejderne i bygningen og offentligheden til at bruge udendørsarealerne.

rich-media-2
Der vil være fokus på at minimere energiforbruget under byggeriet. Illustration: NCC.

- NCC afgav et stærkt tilbud, og vi ser meget frem til samarbejdet. Det er et virkelig spændende projekt, som både vi, NCC og resten af byggebranchen kan drage værdifulde erfaringer fra, og som kommer til at danne gode og moderne rammer for statslige arbejdspladser i Odense, siger Signe Primdal Lyndrup, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

Byggeriet vil foregå med stor fokus på bæredygtighed i forhold til at minimere klimabelastningen i forbindelse med selve byggeriet og den efterfølgende drift. Det betyder blandt andet fokus på at minimere energiforbruget.

- Vi ser frem til at gå i gang med denne opgave. Det er et vigtigt projekt i Odenses byudvikling og i særdeleshed et afgørende byggeri for udviklingen af bæredygtige løsninger i den danske byggebranche, siger direktør i NCC Danmark, Palle Bjerre Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Totalentreprenørholdet består udover NCC af C.F. Møller Architects og MOE. Projektet afventer nu endelig godkendelse af de bevilgende myndigheder og forventes igangsat i begyndelsen af 2022.