Efter kontrolbesøg står det klart, at flere byggefirmaer i København og Køge skal have deres regnskaber kigget igennem.

En række virksomheder i byggebranchen kan se frem til at få gået deres regnskaber grundigt igennem af Skat den kommende tid. Det skriver Fagbladet 3F.

Politiet, Skat og Arbejdstilsynet har nemlig været på besøg hos 57 virksomheder i bygge-, restaurations- og servicebranchen. Her skal i alt 48 af de virksomheder undersøges nærmere for muligt skattesnyd og problemer med forholdene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På vores kontrolbesøg havde vi et særligt fokus på udenlandske medarbejdere for at sikre, at der bliver afregnet korrekt skat i Danmark. Når vi taler med medarbejderne, spørger vi blandt andet til deres ansættelsesforhold, arbejdstider og timeregnskaber for at få et overblik over, om der bliver afregnet korrekt skat og moms, siger Ernst O. Nielsen, funktionsleder i Skattestyrelsen.

17 ud af de 20 byggefirmaer i København, som fik besøg, skal undersøges nærmere. Det samme gør sig gældende for alle de fem virksomheder, man besøgte i Køge.

Færre kontroller under corona

Siden coronapandemien indtraf, har der været færre kontroller. Skattestyrelsens kontrollanter har nemlig været hjemsendt og har derfor ikke indgået i den samlede kontrol. Hos Arbejdstilsynet udførte man 3000 færre kontroller end normalt i foråret 2020.

Nu er kontrolberedskabet dog igen oppe på fuldt blus, og det er funktionsleder i Skattestyrelsen Ernst. O. Nielsen glad for.

- Når vi i flere tilfælde finder indikationer på, at der ikke bliver betalt korrekt skat og moms, vidner det om, at de udgående kontroller er afgørende for at opretholde ordentlige forhold på arbejdspladserne. Derfor er det også et område, som vi er glade for igen at kunne stille skarpt på efter den lange corona-periode, vi har været ramt af, siger han.