Tysk sælger af brugte maskiner har accepteret krav om ca. 75 procents øjeblikkelig tilbagebetaling efter fusk med timetals-angivelse.

Som Grøn Teknik kunne berette forleden, har en tysk maskinhandler i mindst to tilfælde solgt brugte Toro-græsklippere til danske golfklubber, hvor forhandleren har fusket med antallet af kørte timer.

Begge golfklubber har med hjælp fra Toro-importør Reesink Turfcare efterfølgende kunnet dokumentere urent trav med antallet af faktiske kørte timer i forhold til det oplyste antal. De to klubber har herefter uafhængigt at hinanden krævet en kompensation i omegnen af 75 procent af det oprindelige beløb, som klubberne i første omgang betalte for maskinerne. Det accepterede forhandleren næsten omgående.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi sendte et krav afsted tirsdag formiddag, og fik positivt svar tilbage et kvarters tid senere. Og selvom pengene endnu ikke er gået ind på kontoen, så forventer jeg dem snart - og at sagen hermed er afsluttet, lyder det fra direktøren for den ene golfklub, som ønsker at være anonym.

4.500 timer blev til 1.150

I det ene tilfælde var timetallet nedsat fra de reelle cirka 4.500 timer til blot 1.150 timer, mens tallet i det andet tilfælde var sænket fra cirka 4.600 timer til 1.350 timer.

Svindlen blev opdaget hos Reesink Turfcare Danmark, der fik den første maskine til service. Her kunne man med det samme konstatere, at en række fejl på maskinen samt at den overordnede stand ikke stemte overens med en maskine med så få timer bag sig.

Tjek serienumre

Hos Leasing Fyn, der har finansieret købet af maskinerne, er man på de to klubbers vegne glade for at sagen ender med fuld kompensation. Selskabet har 6-7 gange tidligere været involveret i køb af maskiner fra den omtalte forhandler, og man har aldrig før oplevet problemer, lyder det fra leasingselskabet.

- Derfor håber vi meget, at det er en enlig svale. Men skulle der i fremtiden komme en forespørgsel om køb af brugte maskiner fra den tyske forhandler, så vil vi nok udbedes os en vis dokumentation for, at maskinerne er som sælgeren påstår, siger finansieringskonsulent Jan Hartvig Petersen, Leasing Fyn, til Grøn Teknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at Leasing Fyn generelt vil indskærpe over for golfklubberne, at man tjekker serienumre og lignende grundigt, når en brugt maskine leveres.