Med Engcons automatiske hurtigskift QS40, dækkes hele sortimentet af maskiner fra 2 til 40 ton. Det nye hurtigskift får samme sikkerhedsfunktioner som de større modeller i Engcons program af hurtigskift.

Parallelt med lanceringen af hurtigskiftet opdateres EC206 tiltrotatoren til gravemaskiner i vægtklassen fire-seks ton med en ny tiltoverdel, der nu er tilpasset Engcons automatiske hurtigskiftsystem. Det betyder, at maskinføreren kan til- og frakoble tiltrotatoren uden at forlade kabinen.

- Det at kunne til- og frakoble hydrauliske redskaber uden at forlade kabinen er i den seneste tid blevet et stigende ønske også for de mindre maskiner. Udfordringen har været at få plads til al den smarte teknologi i de små beslag, men det har vi nu løst på en god måde, siger Fredrik Jonsson, udviklingschef hos Engcon Group.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I lighed med Engcons større tiltrotatorer kræves der et jordtryk for at kunne åbne redskabslåsen under tiltrotatoren også på det nye QS40-hurtigskift. Indbyggede sensorer kan registrere, når redskabsakslerne er i den rette position, og hvis der opstår en fejl, advarer systemet med lyd- og lyssignaler både inde i kabinen og uden for maskinen.

- Det kan mærkes, at sikkerheden omkring gravemaskiner kommer højere og højere op på dagsordenen, især problemet med redskaber, der bliver tabt på grund af forkert håndtering. Med vores maskin- og hurtigskift og vores smarte låsesystem minimeres disse problemer, siger Fredrik Jonsson.