Det har været endnu et rekordår for den nordjyske trævirksomhed Keflico, der trods coronakrisen har haft fremgang på både top- og bundlinjen.

At aktiviteten i byggebranchen har været høj i det forgangne år, har kunnet mærkes hos trævirksomheden Keflico, der i sin netop offentliggjorte årsrapport præsenterer fremgang over hele linjen.

Virksomhedens omsætning er sammenlignet med 2019 steget med over 10 procent til 336,5 mio. kroner, mens indtjeningen er fordoblet til 12,3 mio. kroner før skat i 2020. Desuden præsenterer virksomheden et rekordhøjt resultat af den primære drift på 14,4 mio. kroner. Resultatet betragtes som det bedste driftsresultat i virksomhedens mere end 65 år lange historie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er meget tilfredse med det flotte resultat, vi har skabt i 2020, hvor vi igen har nået nye højder i Keflico. Resultatet skal i høj grad tilskrives medarbejderne, som har ydet en fantastisk indsats for, at vi har kunnet imødekomme den høje aktivitet i branchen, siger administrerende direktør i Keflico Mads Stenstrop.

Medarbejderne belønnes af overskuddet

Som tak for indsatsen har virksomheden helt ekstraordinært valgt at belønne medarbejderne ved at fordele cirka en halv million kroner af overskuddet mellem dem.

- Det er takket være medarbejderne, at vi kan levere de gode resultater, og derfor har vi også fremadrettet valgt at indføre en fælles overskudsdeling i Keflico, lyder det fra Mads Stenstrop.

Også i pengestrømmene er der positive tal at hente. Udviklingen i virksomhedens likvide situation har for 2020 haft en stigning på 138 procent i forhold til året forinden.

rich-media-2
Særligt bæredygtige byggematerialer har der været stor efterspørgsel efter hos Keflico. Pressefoto.

Efterspørgsel efter bæredygtige produkter

De flotte resultater i regnskabet er båret frem af en voksende interesse i hele markedet for bæredygtige byggematerialer som træ. Særligt har interessen for et nyt sortiment af bæredygtige facadeprodukter overgået alle forventninger, fortæller kommerciel direktør i Keflico, Camilla Hyldgaard Thomsen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har oplevet en overvældende stor efterspørgsel efter alle dele af vores sortiment i 2020 og særligt efter bæredygtighedscertificerede terrasse- og facadeprodukter. Det har været helt tydeligt, at danskerne har realiseret mange af deres boligdrømme i det forgangne år, hvilket har skabt en høj aktivitet i både den træforbrugende industri og hos de danske tømmerhandlere, siger hun.