Den fynske fabrik og udviklervirksomhed 380Invent står bag Compacttilt-produkterne.

Netop nu lancere CompacttiltTM tiltrotatorer i kategorien 1-2 tons maskiner og 6-10 tons maskiner. Produkterne er alle markedets mindste i deres klasse, målt på både produktbredde, totalvægt og det maksimale antal tiltgrader.

Med de nye produkter opnår entreprenørmaskinen uendelig rotation og hele 2 x 50 tiltgrader. Produktvægten er også den laveste på markedet, og det gør at udstyreret har højere ydeevne end de tungere produktalternativer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som dansk producent er vi stolte af at stå bag udviklingen og produceringen af de mest kompakte tilt og tiltrotator-produkter i et marked præget af etableret globale koncerner, siger ejer og produktudvikler Daniel Duus.

Alle Compacttilt-produkter udvikles i et samarbejde med danske maskinfører.

rich-media-2
I dag kan fynske Compacttilt ifølge virksomheden selv tilbyde markedets mindste tilt og tiltrotatorer til alle maskiner i klasse 0 til 10 tons. Pressefoto.

Blandt de maskinfører der tester Compacttilts produkter er Vildbjerg Minimaskiner v/Bent Risum, der har mangeårig erfaring med tiltrotatorer. I december 2020 fik virksomheden monteret CTR2 på deres 2 tons graver.

- Vi er stolte af, at vores udstyr bliver valgt til deres maskine. Vildbjerg Minimaskiner har både tilvalgt store Styresystem 2, Rotationssensor og båndstyrring på deres CTR2'er til deres 2 tons maskine - faktisk har alle parametre fået max på udstyrspakken. Som leverandør er det et spændende projekt, der positivt udfordrer både eget produkt og løsningen, når al teknik på tværs af udstyrsleverandører skal integreres i én maskine. Et output blev bl.a at Compacttilt som eneste producent kan tilbyde rotationssensor på vores CTR2'er, siger Daniel Duus.

Bent Risum er godt tilfreds med udstyret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den lille graver har været lidt rundt omkring, og udstyret lever op til vores krav - den lille klump der er ude på armen, kan man hvert ifald aldrig undvære igen, siger han.

Fabrik på fyn

Med en baggrund som maskinbygger af driftsanlæg til tungmaterielbranchen har 380Invent på forespørgsel fra en entreprenør udviklet Compacttilt. Forespørgslen lød på et tiltprodukt der "ikke vejer noget, ikke fylder noget og skal det kunne løse alsidigt arbejde". Ud fra de parametre tog udviklingsarbejdet fart, og derfra lykkedes det at skabe Compacttilt motoren. Den er hjertet i alle Compacttilt-produkterne. Motoren sikrer, at tilt og tiltrotator-produkter kan skabes uden brug af cylindre og stempler - teknikken er ny og har også opnået patent. Siden den første prototype kom ud at kører i 2000 er produktrejsen fortsat, og i dag kan fynske Compacttilt ifølge virksomheden selv tilbyde markedets mindste tilt og tiltrotatorer til alle maskiner i klasse 0 til 10 tons.