VIDEO: Wacker Neuson har optimeret hjuldumperne DW60 og DW90.

Wacker Neuson præsenterer nu nye versioner af de to største hjuldumpere. Modellerne DW60 og DW90 har fået mere ekstraudstyr, forbedrede sikkerhedsfunktioner og bedre komfort. De opdaterede modeller er blandt andet udstyret med Stage V-dieselmotorer.

Begge modeller er standardmæssigt udstyret med et fronttippelad. DW60 fås desuden et drejetippelad, der kan drejes trinløst 180 grader og gør det muligt at påfylde materiale fra siden. Der kan dermed arbejdes økonomisk, når pladsen er begrænset, da det ikke er nødvendigt at manøvrere rundt med dumperen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kraftfulde maskiner

De to dumpere viser særligt deres styrke i ujævnt terræn. Takket være det hydrostatiske firehjulstræk er de nemme at betjene. Føreren kobler blot fremad- eller bakgearet til og kan derefter koncentrere sig fuldt ud om arbejdet.

Komforten understøttes af den gennemgående konstante trækkraft fra 0 til maksimal hastighed og den hydrostatiske bremse, der aktiveres, så snart foden tages af gassen.

Den automatiske ECO-funktion på maskinerne sikrer ved hjælp af automatisk sænkning af omdrejningstallet og afstemning mellem det elektronisk regulerede køredrev og dieselmotoren et lavere forbrug ved en optimal kraftudnyttelse. En yderligere funktion, der bidrager til at reducere udstødningsemissionerne, er den standardmæssige auto-stop-funktion: Den frakobler automatisk maskinen efter et på forhånd fastlagt tidsrum, når den ikke er i brug.

Større sikkerhed på pladsen

En parkeringsbremse aktiveres automatisk, så snart motoren slukkes, og skal således ikke aktiveres manuelt af brugeren. Ladgitteret, der er udviklet og testet iht. ISO 10262, beskytter operatøren og kabinen mod nedfaldende materiale under læsning og under kørslen. Dumperne er udstyret med de holdbare LED-arbejdslygter foran og bagpå, så der også kan foretages sikker materialetransport under dårlig sigtbarhed og om natten. En ny bakalarm med bredt signal advarer andre, når dumperen bakker.

rich-media-3
Wacker Neuson DW90. Pressefoto.

Maskinerne har joystick-betjening, så man kan have den ene hånd på rattet og med den anden udføre andre funktioner som f.eks. betjening af lad eller hastigheds- eller køreretningsskift med samme håndtag. Det multifunktionelle 7-tommers display giver et hurtigt overblik over alle maskinens funktioner og viser billeder fra front- og bakkameraet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til begge dumpere tilbydes der en rummelig sikkerhedskabine, der giver beskyttelse mod påvirkninger udefra og sørger for behagelige arbejdsomgivelser i al slags vejr.