Masser af træ i bærende konstruktioner var en af flere årsager til, at Fælledby vinder stor pris for "urbant design".

Maksimalt 15 minutters gang til både indkøb, skole og naturoplevelser. Sådan lød begrundelsen, da det anerkendte magasin, Fast Company, i dag kårede Fælledby som vinder af årets pris i kategorien "urbant design". I begrundelsen nævnes også, at de tre nabolag i Fælledby bliver stort set bilfri, og at byggeriets bærende konstruktioner fremstilles i træ.

Fælledby er derfor stjerneeksemplet på en innovativ udvikling af en hel bydel, hvor bæredygtighed i anlægsarbejdet og visioner for et urbant hverdagsliv tæt på naturen går hånd i hånd. Denne tilgang kan være med til at inspirere andre og i sidste ende bidrage til nye måder at udvikle fremtidens byområder på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fra starten haft høje ambitioner om at skabe en bydel i respekt for områdets natur og med træ som det primære byggemateriale. Med Fælledby får vi et nyt og visionært bud på, hvordan fremtidens grønne og klimavenlige byer kan udvikles, og vi er stolte af den interesse og anerkendelse, som projektet løbende får fra udlandet, siger Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn.

Bag indsendelsen af Fælledby står Henning Larsen Architects, som har lavet masterplanen for projektet sammen med MOE Rådgivende Ingeniører. Vinderne kåres af redaktører og journalister fra Fast Company, som dækker en bred vifte af emner om innovation og design, og prisen er derfor anderledes end andre arkitekturpriser, som typisk kåres af fagfolk.

I august sidste år vandt Fælledby arkitekturprisen hos det globale arkitekturmedie, Architizer.com, for bedste "unbuilt masterplan". Den internationale opmærksomhed får projektet således både for god arkitektur, for visionært design og for at skabe fremtidens urbane hverdagsliv tæt på naturen.