Kommunerne er bekymrede for fremdriften i projekt om opgradering af Danmarks Nationale Rostadion, Bagsværd Sø.

Efter otte års bureaukratiske benspænd i myndighedsbehandlingen er de tre kommuner bag projektet om at opgradere Danmarks Nationale Rostadion, Bagsværd Sø nu blevet enige om, at det ikke er realistisk at gennemføre det samlede projekt indenfor de nuværende rammer. Det har Gladsaxe Kommune fredag på vegne af de tre kommuner Gladsaxe, København og Lyngby-Taarbæk meddelt Fonden Danmarks Rostadion.

Rosporten fortjener et nationalstadion

- Vi vil alle rigtig gerne det her projekt. For rosporten i Danmark fortjener et nationalstadion, der lever op til internationale konkurrencekrav, samtidig med, at vores allerbedste roere har brug for optimale forhold at træne og udfolde sig under. Men på grund af de mange forhindringer gennem årene har det været svært at komme nogen vegne med projektet. Vi er nu blevet mødt med et krav fra fonden om at opdele projektet i to faser, hvor fase 1 er etablering af et rocenter og fase 2 er etablering af rostadion. Det er ikke blevet sandsynliggjort for os, at fase 2 vil blive gennemført. Derfor er vi stærkt bekymrede for, at vi kan komme til at stå med et halvt projekt, hvor kun fase 1 bliver realiseret. Vi tror simpelthen ikke længere på, at vi kan komme videre indenfor de nuværende rammer, og det har vi meddelt Fonden Danmark Rostadion, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godkendelser i evighedsloop

Siden 2013 har Gladsaxe, København og Lyngby-Taarbæk samarbejdet om at opgradere Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø, så det lever op til de internationale konkurrencekrav, og samtidig forbedre forholdene for rosporten generelt. Planen er at opgradere robanerne og publikumsarealet, bygge nyt dommertårn og et nyt ro-center. Men hele myndighedsgodkendelsen af projektet er havnet i et evighedsloop, hvor tilladelser når at udløbe, mens andre tilladelser afventer en endelig afgørelse. De udløbne tilladelser skal så søges igen, for at nye tilladelser kan indhentes, og i mellemtiden når endnu flere tilladelser at løbe ud.

Dialog om ny organisering

Gladsaxe Kommune vil snarest invitere til dialog med alle relevante parter om, hvordan arbejdet med at opgradere Danmarks Rostadion i forhold til robanerne, publikumsarealet samt dommertårn kan fortsætte. Det skal selvfølgelig ske med inddragelse af Dansk Forening for Rosport, Dansk Kano- og Kajakforbund og andre relevante parter, så man i fællesskab kan finde de bedst mulige løsninger.

Samtidig tages kontakt til de involverede fonde og til relevante ministerier for at drøfte mulighederne for, at de kan medvirke til at sikre gennemførsel af opgraderingen af Danmarks Nationale Rostadion, Bagsværd Sø under de ændrede forudsætninger.