Havemaskineproducenten har i år valgt at udvide sortimentet af batteriprodukter med en række nye batteriserier, heriblandt STIGA 900-serien.

Stiga introducerede sin første batteridrevne plæneklipper tilbage i 1995, og siden er fokus på batteridrevne haveprodukter kun blevet større. Virksomheden kunne i 2019 derfor introducere deres mest banebrydende batteriserie til dato, Stiga 500-serien. I år tager virksomheden skridtet videre og introducerer tre nye batteriserier, der hver især henvender sig til forskellige typer af brugere og haver.

I topsegmentet finder man 900-serien, der imødekommer de højeste forventninger fra professionelle brugere, som er vant til benzindrevne maskiner og nu ønsker at konvertere til batteri. 900-serien kombinerer en ydelse, der svarer til de mest kraftfulde benzindrevne maskiner, med de mange fordele ved at arbejde med batteri som f.eks. ingen emissioner og et lavt lyd- og vibrationsniveau, skriver Stiga i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med lanceringen af den nye, professionelle 900-serie, introducerede Stiga også sine nye, kraftfulde 48 V / 7,5 Ah E-Power batterier. Alle plæneklippere og håndholdte redskaber i 900-serien anbefales drevet af to styk 7,5 Ah-batterier for maksimal kraft.

Bredt og alsidigt udvalg

Producenten har med 900-serien sammensat et alsidigt sortiment af plæneklippere, så der findes en maskine til ethvert behov: Serien indeholder en Multiclip- og to Combi-plæneklippere samt den ekstravagante Twinclip 950 SQ AE.

Med Twinclip 950 SQ AE opnås alle fordelene, som kendes fra de benzindrevne Twinclip-modeller i Stigas sortiment: Plæneklipperen er udstyret med den patenterede, 2-delte Twinclip-kniv, der forbedrer effektiviteten af græsklipningen, da græsset bliver klippet to gange, hver gang der køres hen over det. Takket være One Motion-systemet er det desuden muligt at montere opsamleren med én hånd, samt at justere både klippehøjden og styret ved hjælp af praktiske knapper og håndtag i én bevægelse.

Plæneklipperne i 900-serien adskiller sig fra Stigas resterende batteri-plæneklippere, da de to batterier i plæneklipperne er serieforbundne og afgiver 96 V og maksimalt 7,5 Ah tilsammen. Dette fordobler effekten til rådighed og giver en længere arbejdstid. Derudover er alle plæneklipperne i serien udstyret med kraftfulde motorer på hele 2,2 kW.

Plæneklipperne har ligesom producentens tidligere batteri-maskiner fuldt integreret kulfri, elektrisk transmission, der er uafhængig af motoren, og som fungerer uden drivremme. Dette sikrer mindre slitage og mindre energiforbrug. Det integrerede betjeningspanel på styret giver information om batteriniveauet og gør det muligt at justere kørehastigheden samt aktivere eco-mode. Ved eco-mode reduceres omdrejningerne, så arbejdstiden på batteriet forlænges. Denne funktion kan med fordel bruges, hvor græsset ikke er så højt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lav vægt, maksimal kraft

Brugerne kan anvende de samme batterier til både de batteridrevne plæneklippere og de fire håndholdte redskaber i serien, som udgøres af en buskrydder, en hækkeklipper, en løvblæser og en stanghækkeklipper. Alle redskaberne er lavet af højkvalitetskomponenter og har et lavt støj- og vibrationsniveau samt intuitiv betjening, hvilket gør dem komfortable og lette at anvende.

I 900-serien findes en batterisele, som bruges til at drive de håndholdte redskaber i serien. Batteriselen, SBH 900 AE, forener design og tekniske ekspertise i en behagelig ergonomisk form. Batteriselen bruges til at drive alle de håndholdte redskaber i 900-serien og kan rumme op til to E-Power 475 48 V / 7,5 Ah batterier. De to batteripladser i selen fordobler den tilgængelige strøm, mens vægten af batterierne fjernes fra redskabet og flyttes om på ryggen. For maksimal alsidighed passer ethvert E-Power 48 V batteri i batteriselen.

E-Power 48 V: Batteriydeevne når nye højder

900-serien benytter den samme type batterier, som allerede kendes fra den populære 500-serie - nemlig Stiga E-Power 48 V batterierne. Det, der er med til at gøre 48 V produkterne så smarte og tilpasningsdygtige, er batteriet og redskabets evne til at genkende hinanden og dele deres data. Denne funktion betyder større batterieffektivitet, forlænget arbejdstid og stærk ydelse.

For at sikre, at 48 V batterierne er i stand til at drive Stigas redskaber og maskiner mange år frem i tiden, er disse blevet testet intensivt under virkelighedstro forhold. Industristandardtesten er begrænset til 300 opladninger ved 20 procent af den faktiske brugsstrøm. Men disse tal giver ikke det fulde billede af et batteris sundhed. Stigas ingeniører har derfor udviklet mere krævende testmetoder, der viser, at deres batterier stadig fungerer effektivt efter 600 opladninger. Det svarer til, at en bruger tømmer batteriet og genoplader det to gange om ugen i seks år.