Arbejdsmiljøpuljen gør det muligt for virksomheder med op til 50 ansatte at søge tilskud til arbejdsmiljøindsatser, der forebygger ulykker eller fysisk og psykisk nedslidning.

Nu kan små private virksomheder få tilskud fra Arbejdsmiljøpuljen til arbejdsmiljørådgivning, fysisk træning på arbejdet eller leje af tekniske hjælpemidler. Puljen uddeler 105 millioner kroner om året fra 2021-2023, og ansøgere, der lever op til puljens betingelser, får støtte efter først til mølle-princippet.

Arbejdsmiljøpuljen gør det billigere for små virksomheder at give medarbejderne et bedre arbejdsliv på tre områder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomhederne kan søge om støtte til autoriseret arbejdsmiljørådgivning, hvor rådgivningen tilpasses den enkelte virksomheds behov. Rådgivningen kan for eksempel bestå i hjælp til, at virksomheden får kortlagt sit behov i forhold til aktuelle fysiske og psykiske arbejdsmiljøproblemer.

Der kan også søges om støtte til sundhedsfremme i form af fysisk træning på arbejdet og til leje og afprøvning af tekniske hjælpemidler i driften, som kan forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø, for eksempel hjælpe med tunge løft, og reducere risici for arbejdsulykker.

Mere arbejdsmiljø - mindre udgift

Virksomheder, der får tilskud, kan spare 80 procent på tilskudsberettigede aktiviteter, for eksempel instruktør til træning i arbejdstiden, leje af teknisk hjælpemiddel eller autoriseret arbejdsmiljørådgivning.

På Arbejdstilsynets hjemmeside kan virksomhederne finde vejledningsmateriale, ansøgningsskemaer og eksempler på indsatser og aktiviteter, der lever op til puljens betingelser. Det er også på Arbejdstilsynets hjemmeside, at virksomhederne kan finde kontaktoplysninger, hvis de har spørgsmål til puljen.

Har virksomhederne brug for yderligere hjælp til ansøgningsprocessen, kan de bruge en arbejdsmiljørådgiver eller konsulent og skrive udgiften på budgettet i ansøgningen.