Fredericias nye bypark er i fuld gang med at blive anlagt i Kanalbyen.

Fredericianerne kan se frem til at tage et helt nyt grønt område i brug sidst på året, og nu kan man ved selvsyn se landskabet ændre sig og den nye park tage form.

- Søndervold skal være bakket og naturpræget, og ligesom de kommende byggerier omkring parken skal den også hæves for at beskytte området mod kommende havvandsstigninger, fortæller projektdirektør Tim E. Halvorsen fra Kanalbyen i Fredericia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Området er designet af SLA, som også står bag denne visualisering.

Terrænhævning i gang

Fredericia Kommune og Kanalbyen i Fredericia står sammen bag den nye naturpark, og lige nu kan man se arbejdskøretøjer i området, som tilfører jord for indledningsvist at hæve terrænet i den nye park.

I sommeren 2020 besluttede Fredericia Byråd at investere 9,7 millioner kroner i projektet.

I april 2021 overtager Hededanmark området, hvor de skal foretage den egentlige fysiske udformning af parken med dens bakkede og kurvede forløb. Hededanmark blev kort før jul valgt som entreprenør på projektet efter en licitation.

Til sommer fortsætter Hededanmark med at anlægge stierne i Søndervold, og til efteråret bliver der sået græs og plantet buske og træer - alt sammen ud fra et projekt udarbejdet af tegnestuen SLA, som for godt ti år siden også udformede den midlertidige indretning af byudviklingsområdet.

En del af træerne, som plantes til efteråret, har allerede stået i Kanalbyen som led i områdets midlertidige beplantning og er for tiden flyttet i depot. Udover at det er bæredygtigt at genplante træerne, betyder det, at den nye park fra starten får noget af det miljø, som store træer kan give - og som man ellers skulle vente på i flere år.