En god idé fra en medarbejder - som lod sig inspirere under en tur til Norge - er blevet virkeliggjort og har forbedret arbejdsmiljøet.

Otte af gravemaskinerne hos Per Aarsleff A/S er blevet udstyret med en anordning, der har løftet sikkerheden og arbejdsmiljøet for maskinførerne.

Virksomhedens mekaniske værksted har videreudviklet og produceret en lille stige til de store gravemaskiner, der gør ind- og udstigning mere sikker. Maskinførerne er begejstrede for tiltaget og fortæller, at stigen gør en forskel og skaber en mere sikker adgang op til og ned fra førerhuset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når stigen er monteret, foldes den nemt ned fra sin hvileposition under platformen på førerhuset. Stigen kan monteres på både bånd- og hjulmaskiner, og til hjulgravere produceres stigen i en ekstra smal model.

Inspirationen til stigen hentede en medarbejder med hjem fra Norge, og så var der ikke så langt fra tanke til handling. De innovative medarbejderne bag udviklingen af stigen har vundet Aarsleffs arbejdsmiljøanerkendelse, som uddeles fire gange om året.