Anlægsprojekt til 18,7 millioner starter i begyndelsen af marts og forventes afsluttet hen mod slutningen af året.

Tager du turen forbi Herman Bangs Plads i det grå vintervejr, kan stedet godt føles lidt trøstesløst, nedslidt og utrygt. Men nu er der gode nyheder på vej. I begyndelsen af marts starter anlægsarbejdet, som skal give Gammel Valby et grønt byrum med integreret nærgenbrugsstation. Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er glad for, at projektet nu endelig bliver til virkelighed:

- Løftet af Herman Bangs Plads har været længe undervejs, og jeg er glad for, at vi nu endelig kan gå i jorden, så beboerne i området kan nyde godt af en grønnere byrum. Samtidig giver det rigtig god mening at etablere en nærgenbrugsstation og værkstedsfaciliteter, så vi gør det let at leve mere bæredygtigt, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre muligheder for ophold

Når omdannelsen står færdig, vil der blandt andet være bedre muligheder for at tage ophold på pladsen, da der både bliver installeret københavnerbænke og siddeplinte, og et større multimøbel lavet af træ bliver placeret langs en ny legeplads. Oven i de seks eksisterende træer vil der blive tilføjet op mod 20 nye træer af forskellige sorter rundt omkring på pladsen, ligesom der etableres flere plantebede.

Med etableringen af en nærgenbrugsstation får beboerne i området også adgang til en byttecentral, og værkstedsfaciliteterne giver mulighed for at forlænge livet for møbler, elektronik og andre værdifulde sager

Idéen til en ny Herman Bangs Plads stammer helt tilbage fra områdefornyelsen i 2012. Der blev sat penge af i budgettet i 2015, og projektet blev præsenteret for borgerne i 2018 med plan om at gå i jorden i 2019. Grundet anlægsloft blev projektet udskudt, men nu bliver det altså til virkelighed.

Anlægsprojektet forventes at kunne indvies sidst på året. Samlet set er der afsat 18,7 millioner kroner til hele projektet.