I uge 6 slipper arbejdsgiverne med en vejledning, hvis der ikke er helt styr på de skærpede testkrav, som indrejste medarbejdere skal følge, når de ankommer til Danmark.

Første gang så lader vi ham gå, får man næsten lyst til at synge. Det er i hvert fald lidt i den stil, Arbejdstilsynet har valgt at håndtere de skærpede krav for PCR-test, som blev indført i weekenden for indrejst arbejdere i Danmark.

Arbejdsgiverne kan dog tage det roligt i denne første uge med de skærpede krav. Arbejdstilsynet har nemlig meldt ud, at man i uge 6 kun vejleder om kravene. Det skal give arbejdsgiverne tid til at få styr på sagerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye regler indebærer, at der nu er krav om tre covid-19-test og op til 10 dages isolation uden for arbejdstid for tilrejsende arbejdskraft.

Tilrejsende arbejdskraft skal gå i isolation i 10 dage. De kan dog bryde isolationen, mens de udfører deres arbejde. Uden for arbejdstiden skal de fortsat være i isolation. Dog ophæves isolationen, når de har fået en negativ PCR-test taget i et bestemt tidsrum.

Tilrejsende arbejdskraft skal have følgende tre test:

Første test skal tages maksimalt 24 timer før indrejse.

Anden test skal tages maksimalt 24 timer efter indrejse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tredje test skal tages tidligst 48 timer og senest 96 timer efter den test, der har sikret indrejse i Danmark. Denne test skal være en PCR-test. Hvis PCR-testen er negativ, kan arbejdstager bryde sin isolation uden for arbejdstid.

Krav til arbejdsgiver

Som arbejdsgiver til tilrejsende arbejdstagere skal man sørge for, at de pågældende ansatte får foretaget den tredje test rettidigt.

Herudover skal man som arbejdsgiver udarbejde en skriftlig plan for den tredje covid-19 test (PCR) af de tilrejsende arbejdstagere. Arbejdstilsynet har udarbejdet forslag til en skabelon, der kan benyttes til denne plan.

Arbejdstilsynet fører tilsyn med, om man som arbejdsgiver har udarbejdet denne plan. Som arbejdsgiver skal man også kunne fremvise dokumentation for PCR-test af ansatte samt undtagelser for testkravet.