Selvom målet er en by i den vilde natur, skal alting ikke være helt utæmmet.

Med et areal på 6,8 kvadratkilometer bliver Nørrestrand ved Horsens kaldt Danmarks største byudviklingsprojekt.

Projektet skal ende ud i en naturby med 450 boliger, hvor den vigtigste nabo netop skal være den vilde natur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men byggeri harmonerer sjældent godt med fuldstændigt utæmmede omgivelser, så der skal tages hånd om blandt andet regnvandet.

rich-media-2
450 nye boliger skyder op i Nørrestrand. Pressebillede.

Til det rykkede gravemaskinerne ud i begyndelsen af året, og entreprenøren er nu halvvejs med det to måneder lange opgave med afvandingsgrøfter.

Fra arbejdsplads til eng

I det forgangene år har bydelen Nørrestrand været under opførelse i Horsens. De 450 boliger i området er fordelt på forskellige boligtyper som rækkehuse, punkthuse og karreer.

Entreprenørfirmaet Anton Christiensen etablerer vandveje, der afhjælper overfladevandet i dele af området med at finde vej tilregnvandsbassinerne. Vandvejene etableres ved lavninger i terrænet med erosionssikring af natursten samt etablering af spring i forløbet, der afhjælper de store terrænfald.

rich-media-3
650 kubikmeter kampe- og paksten lægges ud. Pressefoto.

I alt etableres 700 meter vandveje med afrømning af 725 kubikmeter råjord og etablering af 650 kubikmeter kampe- og paksten. Efterfølgende skal arbejdsområdet reetableres med over 500 kubikmeter topdress.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Området etableres med fokus på biodiversitet og muligheden for at være i ét med naturen. Projektet afsluttes med etablering af engmåtter og såning af engblanding i området.

I samarbejde med Samn Forsyning udfører entreprenøren projektet. der estimeres til at strække sig over to måneder. Udgravningerne udføres med den nyeste 3D GPS-styringssystem monteret i Volvo 145 gravemaskiner. Dette gør det muligt at grave direkte til designdybet hver gang og sikre et præcist resultat.