KIldegaarden A/S vælger MultiOne for tredje gang.

Basismaskinen i det avancerede maskinsæt er en MultiOne 10.9, der som standard er en knækstyret "minilæsser" med 75 hk. I bæltekonfigurationen er hjulene erstattet af 4 hydrostatisk trukne bælteenheder, hvor drevet stammer fra det øverste "hjul", mens de nederste 4 rulleenheder er passive. Det giver nærmest sig selv, at maskinens "trædeflade" bliver meget større, og derved forøges dens evne til at omsætte motorkraft til træk/skubbekraft væsentligt.

Christian Andersen fra Dianalund Motor er alligevel overrasket over, hvor meget større dens skubbekraft bliver med bælter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man har virkelig magt over tingene i bæltemodellen, og efter at have prøvet den i praksis forstår jeg fuldt ud ideen, siger han.

Kim Mertz fra Kildegaarden A/S er kendt som specialist i at anlægge ridebaner og ham, der oftest anlægger og servicerer ridebaner rundt om i hele Danmark. Han er begejstret over sit nye maskinsæt. Dels er resultatet af dens arbejde uovertruffen godt - helt plant i alle retninger og jævnt komprimeret - dels sørger laserautomatikken for, at det meste sker automatisk, og endelig er den trailerbar, så han kan hurtigt komme rundt mellem opgaverne med en 3,5 tons maskintrailer efter bilen.

- Vi har bygget hele vores forretning med anlæg og vedligeholdelse af ridebaner op omkring kvalitet! Med den nye MultiOne og den laserstyrede grader tør jeg godt påstå, at vi løfter resultatet af vores arbejde til perfektion. Det bliver rytterne og ikke mindst deres heste glade for, siger Kim Mertz.

Det er den tredje MultiOne, Dianalund Motor har leveret til Kildegaarden.