sonsoreret-indhold

Tyveri på byggepladser har altid været et problem, men i år er problemet eskaleret. Det skyldes, at indbrudstyve ikke har haft samme mulighed for at bryde ind i private hjem i 2020, og derfor har byggepladser oplevet rekordmange indbrud i stedet.

Ejer du en byggeplads eller arbejder på en, kender du måske til problemet. Thomas Bagger, direktør af Danmarks største sikringsvirksomhed Bagger Låse & Alarm A/S, bekræfter den kedelige udvikling og fortæller om flere henvendelser fra byggefirmaer som ønsker konkrete løsninger, der er nemme at implementere.

Rådgivning

Hvert år oplever adskillige arbejdspladser tyveri af forskellig karakter, og byggebranchen går ikke uskadt forbi. Faktisk bliver danske byggepladser hvert år udsat for tyveri af maskiner, byggematerialer, brændstof og lignende for et trecifret millionbeløb.

Udover tyverier, er hærværk og svind, der giver yderligere tab og forsinkelser, også et alvorligt problem. Gode råd mod tyveri på byggepladsen kan heldigvis afværge problemet. Ved at fokusere på målrettet forsikringsindsats kan byggebranchen spare op mod 600 millioner kroner årligt, hvilket svarer til 20 procent af branchens samlede indtjening.

Ønsker du at implementere en målrettet forsikringsindsats, kan du med fordel rådføre dig hos eksperter inden for professionel sikring af byggepladser. Således sikrer du at vælge den helt rette løsning.

Anbefalede løsninger

Der findes mange konkrete løsninger til sikring af byggepladsen, herunder adgangskontrol, containerlåse og videoovervågning. Et adgangskontrolsystem er fordelagtig løsning, da den gør det nemt for dig at styre, hvem der kommer og går i din virksomhed.

Helt lavpraktisk kan du med systemet tildele de helt rigtige personer adgangsrettigheder til relevante bygninger gennem brug af for eksempelvis nøglebrik eller mobilapp. På de fleste byggepladser er containere helt essentielle for opbevaring af diverse materialer og værktøj. Der er imidlertid ikke alle containere, der er låst eller låst godt nok. Containerlåse er låse i stærk kvalitet, som kan stå imod modstanden fra for eksempelvis vinkelslibere eller boltsakse.

Videoovervågning kan sikre dig kontrol og adgang til, hvem der kommer og går på byggepladsen. I tilfælde af tyveri kan videoovervågning afsløre eventuelle uvedkommende gæster.

Byggepladssikring kan skabe tryghed blandt ansatte

Det er ikke kun økonomien, der lider under tyveri og indbrud på arbejdspladser. På arbejdspladser med indbrud vil de ansatte ofte føle sig utrygge og mistrives i frygten for at møde ind til indbrud.

Ansatte, der har oplevet indbrud på arbejdspladsen, kan også risikere at udvikle traumer og angst. Dette kan få konsekvenser for arbejdstrivsel såvel som privatlivet, og det bør derfor være i enhver arbejdsgivers interesse at sikre et trygt og sikkert arbejdsmiljø. Byggepladssikring er en måde at gøre arbejdspladsen til et ikke attraktivt sted for indbrudstyve og således bevare trygheden blandt ansatte.