2020 er med garanti et år, man vil huske, ikke mindst på grund af corona. Året har naturligvis også budt på andet. Her er årets 10 mest læste artikler på Grøn teknik.

2020 har for længst sikret sig en plads i historiebøgerne. Arbejdslivet, fritiden, vaner og faste mønstre blev brudt op og vendt på hovedet, da corona gjorde sit indtog.

Der er dog stadig udført masser af arbejde og projekter inden for den grønne branche, som har fundet nye veje i et underligt år. Udskydelser, hjemsendelser og andre benspænd har givet udfordringer, som har tvunget til nytænkning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undervejs har Grønteknik bragt historier fra anlægsprojekter, parker, skove, nye og velkendte maskinforhandlere, kirkegårde og enkelte messer.

Nu er det mulighed for et gensyn med årets 10 mest læste artikler.

Den eneste død, den andens brød

Årets mest læste historie kommer fra den nordlige del af landet, hvor et Nyt center for professionelle have- og parkmaskiner åbner i det nordjyske. W.J. Maskinservice er gået ind på markedet for have/park maskiner, hvor der er opstået muligheder efter Hjallerup Maskinforretnings konkurs.

Den jyske hede strækker sig til Fyn

HedeDanmark er ikke blot et jysk foretagende, fordi Heden spreder sig til den fynske hovedstad. I 2020 rykkede en anlægsafdeling til Odense.

Britisk opkøb af dansk anlægsgartner

I 2020 blev OKNygaard solgt til britisk anlægsgartner-gigant. Den danske virksomhed er nu officielt en del af idverde, som er Europas største anlægsgartnergruppe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gaveidé?

ATV'ere er populære, det gælder også for Hunter 200 på 170 kubik med to-hjuls træk med luftkølet fire takts-motor. Kunderne har fået øjnene så meget op for køretøjet, at Ny arbejds-ATV går som varmt brød.

Ny flishugger bygger på gammel arv

Green Chip er rejst på grundlaget af det hedengangne Silvatec Skovmaskine, og i årets løb kunne den Første Green Chip-maskine hugge sig gennem plantagen.

Tryk bare traktor-pedalen i bund

Blandt årets mest læste historie var en fem år gammel nyhed, men det var en med fart i. Traktorer må køre op til 60 kilometer i timen fra 2016, trak også læsere i 2020.

Urørt skov skaber røre

Et af årets meget diskuterede emner er klima og skovenes plads i klimakampen. Derfor vakte debatindlægget Urørt skov gør klimaet en bjørnetjeneste opsigt.

Endnu et britisk opkøb

Den franske koncern Idverde var i begyndelsen af året på opkøb i Danmark. Det resulterede i, at Malmos blev opkøbt af den franske koncern.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyudviklet ukrudtsbørste

En nyudviklet batteridrevne ukrudtsbørste fra Nesbo har forladt produktionen i Mariager, hvor de 12 medarbejdere alle har givet deres besyv med.

Konkursbegæring

Hjallerup Maskinforretning indgiver konkursbegæring som konsekvens af det opsagte samarbejde med AGCO.