Fem danske golfklubber kan nu se frem til midler, som kan støtte klubberne i natur- og miljøprojekter.

Dansk Golf Union og Danish Greenkeepers Association er i gavehumør, og her til jul har de øremærket i alt 100.000 kroner i en pulje til miljø- og naturtiltag i fem golfklubber. Det drejer sig om Asserbo, Birkemose, Hvide Klit, Roskilde og Ørnehøj.

- Vi er glade for, at vi med det her kan være med til at accelerere en positiv udvikling, der allerede er i gang inden for golfsporten, siger Torben Kastrup Petersen, banechef i Dansk Golf Union.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år har der været 34 ansøgende klubber til puljen. Det er mere end en fordobling i forhold til sidste år.

- Det vidner om en stor interesse for natur og miljø ude i golfklubberne. Det harmonerer med den tid, vi lever i, og så tror jeg også, at corona har været med til at øge interessen for udelivet generelt, uddyber Torben Kastrup Petersen og løfter sløret for de fem vinderprojekter:

Asserbo Golf Club

I samarbejde med Vinderød Skole vil klubben udlægge to større områder på banen, hvor skoleeleverne selv skal opleve, hvor meget det betyder at lade græsset vokse uden at bekæmpe ukrudt.

Birkemose Golf Club

Sammen med den lokale skole og børnehave vil man fremme biodiversitet ved etablering af insektvold, træbeplantning og fremmelse af flora.

Golfklubben Hvide Klit

Klubben vil etablere et 9500 kvadratmeter stort vådområde. Det skal give flere vedligeholdelsesfri arealer, mere bæredygtig vanding og øget biodiversitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Roskilde Golf Klub

Et "billebo" skal skabe et habitat til truede biller, der lever naturligt i store træudhulinger i gamle træer. Klubben vil afholde workshops, så flere aktører kan deltage i processen.

Ørnehøj Golfklub

Sammen med Aalborg Kommune vil klubben afbrænde rough på nogle skrænter. Afbrænding af disse arealer vil fremme levevilkårene for flere plante- og dyrearter.