Der er sorte tal på bundlinjen i det seneste regnskabsår fra Skovdyrkerne. Omsætningen er fortsat høj og medlemsarealet er stigende.

Skovdyrkerne leverer samlet plus for regnskabsåret 2019/2020. Samtidig er omsætningen fortsat over en halv milliard kroner. Det fremgår af Skovdyrkernes årsberetning 2019/2020, oplyser den medlemsejede virksomhed inden for skov, natur og landskab i en pressemeddelelse.

Resultatet er opnået i et år, hvor corona har gjort det svært at drive virksomhed i mange brancher. Men virksomhedens services har været efterspurgte, fremgår det af beretningen, hvor der står:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Første corona-bølge fik reelt ingen konsekvenser for Skovdyrkerne - nærmest tværtimod. Over hele landet var der stor efterspørgsel efter vores rådgivning. Det kastede efterfølgende også mange entrepriser og handler med råtræ af sig".

Stabil vækst

Tre af de fem skovdyrkerforeninger har stabil vækst og positive årsresultater. Resultaterne er opnået efter et historisk flot rekordregnskab året før.

Skovdyrkerne Vestjylland, Syd og Øerne kommer ud med plusser på mellem 0,9 og 1,5 millioner kroner. Det svarer til cirka 1,2 millioner kroner i gennemsnit efter skat.

Skovdyrkerne Nord-Østjylland og Midt lander negative resultater på henholdsvis 0,9 og 1,2 millioner kroner efter skat. I begge foreninger er årsagerne kortlagt og analyseret.

"Det samlede resultat er på den rigtige side af nulpunktet. Men de enkelte skovdyrkerforeninger drives som selvstændige andelsselskaber, som alle skal tilbage i plus. Det er der nu klare strategier for", fremgår det af beretningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Solid markedsposition

Den samlede omsætning for virksomheden er fortsat høj. Omsætningen er på 532 millioner kroner.

"Det samlede medlemsareal er steget i perioden. Arealet er steget til 83.100 hektar fra 82.000 hektar året før. Det er naturligvis glædeligt. Omvendt er medlemstallet faldende - men faldet er mindre end tidligere år", fremgår det af beretningen.