Regeringen og flere af Folketingets partier er enige om at igangsætte fire initiativer, som skal hjælpe med at løse nogle af de mest påtrængende klima-udfordringer.

Mange danskere kan allerede nu mærke konsekvenserne af klimaforandringerne, og fremtiden ser kun ud til at blive varmere og mere våd.

Derfor skal Danmark have en national klimaplan og arbejdet med den er godt på vej, lyder det nu fra Miljøministeriet, som dog ønsker at rykke endnu hurtigere. Derfor skal man igang med fire seriøse klimatiltag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser på udfordringerne som en helhed - fra kilde til kyst - og ser på, hvordan risikoen udvikler sig over tid. Jeg er derfor glad for den brede opbakning fra Folketingets partier til at igangsætte arbejdet, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

Projekt-tilgang styrer

Regeringen har favoriseret en projekttilgang i deres planlægning. Derfor omfatter de fire initiativer et pilotprojekt, der skal bistå udvalgte kommuner med at planlægge helhedsorienteret for udvalgte vandløbssystemer.

Det skulle gerne betyde mere arbejde til både anlægsentreprenørerne og den grønne branche.

Dernæst kommer et fast track-projekt, som skal undersøge mulighederne for at koordinere fælles indsatser med at sænke højtstående grundvand.

Der arbejdes også på en model for en sammenhængende, ydre stormflodsbeskyttelse af København, mens et pilotprojekt, der skal forbedre forudsigelser af oversvømmelser, også er undervejs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danskerne: Der skal rykkes på klimaet

Men det er også på høje tid, at der sker noget på klimafronten. Den socialdemokratiske regering kom til magten på ryggen af en grøn dagsorden, og det er snart halvandet år siden. Siden er ikke sket alverden på klimafronten - i stedet har corona taget teten.

Men det er ikke godt nok, lyder meldingen fra danskerne i en undersøgelse foretaget af DI Dansk Byggeri. Her lyder det samstemmende fra danskerne, at statsminister Mette Frederiksen og kompagni gerne må trække i klima-arbejdstøjet.

- Vi kan se, at der er stor bekymring i befolkningen, når det gælder den manglende klimatilpasning. Op mod 70 procent af danskerne er i høj eller nogen grad bekymrede for klimaforandringerne. Mens to tredjedele mener, at klimasikring- og kystbeskyttelse skal prioriteres højere, siger chef for Dansk Infrastruktur Henrik Friis fra DI.