Naturfonden efterlyser gode ideer til naturprojekter for en samlet værdi af 15 millioner kroner.

Naturen i Danmark mangler plads, men nu uddeler Den Danske Naturfond 15 millioner kroner til private, der vil skabe mere natur i hele landet. Ildsjæle, foreninger, lodsejere og andre naturelskere får igen i år mulighed for at ansøge Naturfonden om penge til deres lokale naturprojekt, skriver Naturfonden i en pressemeddelelse.

Erfaringerne fra uddelinger i 2016 og 2018 er så gode, at fonden igen i 2020 vil give alle mulighed for at realisere ønsker om mere natur og biodiversitet. Har man en drøm om en blomsterrig eng, en mark der skal blive natur, genslynge det lokale vandløb eller skabe nye levesteder til sommerfugle og vilde planter? Så er der mulighed for at spidse pennen og søge om støtte til at gøre projektet til virkelighed. Det er den gode ide, der tæller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle forslag og ideer bliver vurderet hver for sig, så man kan skræddersy sit projekt, som man vil. Det vil være muligt at søge den nye pulje fra slutningen af november, og pengene forventes at være delt ud i løbet af foråret 2021.

Uddelingerne i 2016 og 2018 kastede 28 projekter af sig, der har forbedret i alt 1500 hektar natur. Begge gange var puljen på 15 millioner kroner.